Slučaj koji i dalje intrigira: Princeova porodica ima novog krivca za njegovu smrt

Piše: Redakcija

Porodica legendarnog Princea, koji je preminuo 2016. godine uslijed predoziranja lijekovima protiv bolova, optužila je njegovog doktora za neuspjeh u liječenju poznatog muzičara.

Prema tužbi koja je podnesena u Minnesoti, javlja ABC, doktor Michael Schulenberg odigrao je “značajnu ulogu” u smrti Princea.

Podsjećamo, Prince je preminuo 2016. u 57 godini zbog predoziranja opasnim lijekovima za bolove koji se smatraju snažnim opioidima. U njegovom stanu pronađene su stotine lijekova protiv bolova o kojima je godinama bio ovisan. Doktor Schulenberg negirao je kako je bilo šta uradio pogrešno u liječenju muzičara. Međutim, porodica Princea tvrdi suprotno.

– On nije uspio pravilno procijeniti, dijagnozirati, liječiti i odbraniti Princea od ovisnosti od opijata, a dalje nije uspio poduzeti odgovarajuće i razumne korake kako bi spriječio predvidljiv fatalan rezultat te ovisnosti. Ti propusti značajno su utjecali na ranu smrt Princea – navodi se u tužbi.

Porodica muzičara, čije pravo ime je bilo Prince Rogers Nelson, traži odštetu veću od 50.000 dolara. Advokat doktora Schulenberga kazao je kako će uspjeti odbraniti svog klijenta u ovom slučaju.

– Razumijemo ovu situaciju koja je bila izuzetno teška za sve koji su bili bliski gospodinu Nelsonu i njegovim fanovima širom svijeta. Međutim, doktor Schulenberg stoji iza njege koju je pružio Nelsonu. Namjeravamo odbraniti ovaj slučaj – kazao je advokat Paul Peterson.

Pored optužbi protiv doktora, u tužbi Princeove porodice okrivljuje se i bolnica North Memorial Health Care gdje je Schulenberg radio.

Nasljednici američkog pjevača Princea prije doktora su tužili bolnicu u Illinoisu i lanac apoteka Walgreen. Oni tvrde da su mogli spriječiti njegovu smrt 2016. da su postavili tačnu dijagnozu i liječili njegovo predoziranje nekoliko dana ranije, priopćeno je sa suda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti