Nives Celzijus uputila apel javnosti

Piše: Redakcija

Nives Celzijus je na društvenim mrežama odlučila uputiti apel javnosti u kojem prosvjeduje protiv seksizma. Naime, Nives je na Instagramu objavila još jednu golišavu fotografiju na kojoj jastukom pokriva svoje tijelo, a uz fotografiju je napisala detaljno objašnjenje razloga zašto se tako fotografirala.

– Kaže meni neka žena da nije uredu kako žene poput mene potiču objektivizaciju žena i kako bih se trebala solidarizirati i pomoći u borbi za ravnopravnost tako da se obučem. Valjda… Evo ja fakat ne volim previše odjeće na sebi. Vruće mi je i znojim se… Moj komšija preko puta u gaćama kosi travu i nikom ništa. Niko ga ne optužuje za poticanje objektivizacije muškaraca… Moj frend, trener, evo slikao torzo, žene se dive pločicama, ni slova o poticanju objektivizacije. Žena na nudističkoj potiče objektivizaciju žene, muškarac na nudističkoj je slobodouman i voli prirodu… I kako da se ja sad to tačno borim za ravnopravnost tako što se obučem? Tako da umrem od vrućine? Kako je meni u tom slučaju dobro? Šta točno od toga imaju sve moje istomišljenice? Evo ja bih htjela da se neko izbori za sve nas žene koje se mnogo znojimo pa da i ja lijepo mogu u gaćama kositi, pa lijepo odmah i pocrnim i pritom ne umrem od vrućine – napisala je Nives.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti