Naslovnica sa plus size modelom Tess Holiday nije se svima dopala

Piše: Redakcija

Naslovnicu oktobarskog izdanja magazina Cosmopolitan u Velikoj Britaniji krasi 33-godišnji plus size model Tess Holiday.  Oktobarsko izdanje časopisa je osmišljeno tako da model u zelenom kupaćem kostimu pokaže da ljepota dolazi u svim veličinama.

Ipak, nisu svi oduševljeni takvih potezom urednika Cosma. Jedan od njih je i slavni televizijski voditelj Piers Morgan. Naime, Piers je poznat po svom britkom jeziku i činjenici da nikog ne štedi, pa ni naslovnicu ženskog magazina. 

– U vrijeme kad se Velika Britanija bori s nikad većim problemom pretilosti, ovo je naslovnica Cosmo. Mi bismo trebali ovo shvatiti kao velik korak naprijed prema prihvatanju svih veličina.  Kakva gomila gluposti. Ova naslovnica je opasna i zavarava, jednako kao i one koje promoviraju najmanju veličinu – napisao je Piers. 

Tess Holiday nosi veličinu 20 i jako je popularna među plus size modelima. Ona se jako ponosi svojim tijelom i ne želi ništa mijenjati dok je mnogi nazivaju nezdravom, ona se na te komentare ne obazire. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti