Iggy Pop izbačen iz vlastitog banda

Piše: Redakcija
Članovi Stoogesa, gitarist James Williamson, basist Mike Watt, saksofonist Steve Mackay i bubnjar Toby Dammit rade na novom albumu “Re-Licked” bez svog frontmena Iggyja Popa, piše časopis “Uncut”.
Na novom albumu nalaze se neobjavljene pjesme koje su napisane gotovo u isto vrijeme kada je izašao album Iggy And The Stoogesa iz 1973.  “Raw Power”, a na njemu će, između ostalih, gostovati i Mark Lanegan i Jello Biafra.
Iggy je objavio u rujnu prošle godine da neće raditi sa The Stoogesima u 2014., no gitarist Williamson rekao je za časopis
“Rolling Stone” kako mu je Iggy dao svoj blagoslov te mu poželio mnogo uspjeha s novim albumom.
“No, veoma je teško kada netko radi na svim tvojim pjesmama s bendom, a ti ne sudjeluješ u tome”, komentirao je  Williamson.
Iggy je nakon toga izjavio da nema problema s ičime, a Williamsovu izjavu protumačio kao pasivno agresivnu.
“Ovi ljudi su moji prijatelji i zajedno smo radili mnogo godina. Oni su aktivni glazbenici i trebaju svirati”, rekao je.
Iggyjev glasnogovornik dodatno je tvrdio da pjevaču nije pružena šansa da se pojavi na “Re-Lickedu” te da je za album doznao tek u prosincu prošle godine, kada ga je izdavačka kuća odbila izdati.
Nakon ponovnog okupljanja 2003., Iggy And The Stoogesi snimili su dva albuma – “The Weirdness” 2007. i “Ready To Die” 2013.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti