Michael Schumacher: “Mali ali ohrabrujuće” znakovi oporavka

Piše: Redakcija

Povrijeđeni legendardni vozač Formule 1, Michael Schumacher, pokazuje “male ali ohrabrujuće” znake u borbi za svoj oporavak, saopćila je u srijedu njegova porodica.

– Ostajemo uvjereni da će Michael proći kroz ovo i da će se probuditi – navodi porodica u saopćenju, prenosi BBC.

Doktori u Francuskoj bore se da probude sedmostrukog prvaka Formule 1 iz medicinski inducirane kome.

Četrdesetpetogodišnji njemački sportista zadobio je teške povrede glave tokom nesreće u francuskim Alpima 29. decembra prošle godine.

On je držan u komi kako bi se pomoglo u smanjenju otoka na njegovom mozgu.

U srijedu je Schumacherova menadžerica, Sabine Kehm, objavila sopćenje uime porodice zbog “povećanog interesa za njegovo stanje u svijetlu početka nove sezone Formule 1”.

Porodica je pohvalila napore francuskih liječnika u bolnici u Grenbleu, ali je također upozorila da je “ovo vrijeme da se bude veoma strpljiv”.

– Od samog početka je bilo jasno da će to biti duga i teška borba za Michaela – navodi Schumacherova porodica u saopćenju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti