Muzičari ugroženi: Beyonce i Jay-Z dobijali prijetnje smrću

Piše: Redakcija

Ako je suditi prema pisanju Fox Newsa, George Zimmerman koji je 26. februara 2012. godine ubio nenaoružanog Trayvona Martina, a onda bio oslobođen optužbi, slao je prijeteće poruke Beyonce i njenom suprugu Jay Z-ju.

Zašto? Zbog projekta na kojem su radili. Poruke u kojima je prijetio supružnicima poslane su privatnom istražitelju Dennisu Warrenu tokom snimanja dokumentarne serije Rest in Power: The Trayvon Martin Story u kojoj je izvršni producent bio Jay-Z.

Upravo zbog toga jer je muzičar bio povezan s dokumentarnom serijom o čovjeku kojeg je Zimmerman ubio, prijetio je njemu i njegovoj porodici.

– Ako ih vidim ikada u životu, naći će se unutar aligatora – napisao je George.

Također, osim supružnicima, Zimmerman je navodno slao prijeteće poruke i Jay-Z-evom pomoćnom producentu, Michaelu Gasparrou, a one su sadržavale kućnu adresu i podatke o najvećim mafijašima New Yorka koji Michaela navodno traže – prenosi Story.hr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti