Jedna od najbogatijih žena u Hollywoodu: Koliko nula na svom računu ima Jennifer Aniston?

Piše: Redakcija

Zahvaljujući prije svega ulozi u seriji ‘Prijatelji’, 49-godišnja Jennifer Aniston postala je miljenica Hollywooda, a uporedo s tim rasla joj je i zarada, ali i angažmani u mnogobrojnim reklamama i kampanjama

Još otkako je utjelovila Rachel Green u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena, ‘Prijatelji’, Jennifer Aniston postala je omiljeno lice s malih i velikih ekrana. Uvijek vedra i nasmijana, s dobrim smislom za humor, pametna, prijateljski nastrojena – možda i nema sreće u ljubavi, no zato zarađuje nevjerovatne iznose.

Upravo zahvaljujući svemu gore nabrojenom, Jennifer Aniston već dug niz godina nalazi se na vrhu ljestvice najplaćenijih glumica Hollywooda, no prihode nije dobila samo zahvaljujući ulogom u ‘Prijateljima’, već i zahvaljujući mnogobrojnim reklamama.

Prema pisanju Forbesa, već prije samog finala popularne serije Jennifer je zarađivala nevjerovatnih 1,25 miliona dolara po snimljenoj epizodi, što je i dan danas nevjerovatno. Zato, kada se sve zbroji i oduzme, u 2017. godini njeno se sveukupno bogatstvo procjenjivalo na 200 miliona dolara te je zahvaljujući tome bila jedna od najbogatijih žena iz svijeta zabave prošle godine.

Inače, ta zarada je mnogo veća – oko 400 miliona dolara, no tu se mora oduzeti porez.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti