Otkrivena dugo skrivana tajna: Camilla htjela rastaviti Kate i Williama

Piše: Redakcija

Poznati američki novinar Cristopher Anderson objavio je knjigu “Igra kruna: Elizabeth, Camilla, Kate i Prijestolje” u kojoj govori o britanskoj kraljevskoj porodici. On je u knjizi otkrio dugo čuvanu tajnu, a to je da je vojvotkinja Camilla, kako Ctristopher tvrdi, nagovarala princa Charlesa da uvjeri sina Williama da ostavi Kate. Naime, Camilli je navodno smetalo to što Kate nema plemićko porijeklo, a smatra se da se bojala da će Kate i William zasjeniti nju i Charlesa.  

– Camilla, suštinska “Crna kraljica” se decenijama krila u sjeni jer je osuđena da je preljubnica sklona spletkama i zla žena, a krivili  su je i za smrt njene suparnice Diane, jedne od najvoljenijih i najcjenjenijih figura u svijetu – piše Andersen u knjizi.

On je dodao i to da je Kate sušta suprotnost Camilli, što je svakako razlog zbog čega joj je smetala. 

– Mlada, graciozna, pametna i zadivljujuća “Bijela kraljica”, poznata kao obična Kate, postala je dio svjetske mašte čak i prije nego što je službeno postala dio kraljevske porodice – dodao je on.

No, Camilla u svemu tome nije uspjela, a Kate i William važe za jedan od najskladnijih parova današnjice. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti