Ben Affleck u tajnosti viđa Shaunu, ona tvrdi: Nisam kriva što je završio na rehabilitaciji!

Piše: Redakcija

Image result for shauna sexston ben affleck

Prošlo je 21 dan otkako je Ben Affleck u procesu rehabilitacije. Glumac i redatelj, koji je prošlog mjeseca prošao dva detoksikacijska tretmana u Malibuu pokušava izliječiti ovisnost o alkoholu. Da Ben čini sve kako bi iza sebe ostavio probleme koje mu je proteklih godina prouzrokovala ovisnost, potvrdio je i njegov brat Casey Affleck u razgovoru s novinarima na ovogodišnjem Toronto Film Festivalu, gdje je prikazan njegov najnoviji film „The Old Man and the Gun“.

– Dobro funkcionira, oporavlja se i mislim da je vrlo hrabar,  želi da se brine za ono za šta i treba da se brine – kazao je Casey, koji je također bio u sličnoj situaciji kao i njegov brat danas. Prošle godine je priznao kako je tri godine trijezan i da se jedva izborio protiv strašne ovisnosti.

Image result for shauna sexston ben affleck

-Toliko puta sam otišao na te sastanke i sjedio sam s ljudima koji su u istom problemu kao i ja. Svako je iznosio svoja iskustva, razgovarali smo i u jednom trenutku sam shvatio da moram prestati – sjeća se Casey.

Ben Affleck u rehabilitacijskom centru nije zatvoren već su mu dozvoljeni i izlasci. Tako su ga samo dvije sedmice nakon odlaska na liječenje snimili paparazzi ispred njegovog doma u Los Angelesu, što je probudilo sumnje da je odustao od liječenja, međutim, kako je izvijestio TMZ, ovi izleti su dio terapije koju glumac uzima, a koja podrazumijeva da s vremena na vrijeme posjeti i svoju kuću. Jedini uslov je da kući odlazi sa trenerom i terapeutom, kako bi se izbjegla eventualna mogućnost ponovnog posezanja za čašicom, ali i osigurao povratak u kliniku i nastavak liječenja.

Image result for shauna sexston beach

Među onima koji su ga posjetili u centru je i mladi Playboyev model Shaune Sexton u čije naručje je otrčao kad je prošlog mjeseca zapao u krizu zbog raskida sa producenticom Lindsay Shookus. Zapadni mediji pišu da ga ova mlada dama nije vodila dobrim navikama, no, uprkos tome, čini se da je Ben ostao i dalje u kontaktu s njom. Shauna je viđena u farmericama i patikama i kačketu ispred rehabilitacionog centra u kojem se Ben nalazi. Zanimljivo dovezla se u Fordovom automobilu, koji je navodno vlasništvo glumca.

Kad je Ben nakon partijanja s njom završio u alkoholiziranom stanju, a na posljetku i u rehabilitacijskom centru, kritika nije štedjela Shaunu. Optužili su je da je ona kriva što je glumac posegnuo za alkoholom. Ona nije imala drugog izbora već da se brani putem društevenih mreža.

-Poput svih 22-godišnjaka volim ići na zabave i piti. Nikada nisam pila s njim, budimo jasni, Ben je odrasla osoba. On donosi svoje odluke, optuživati mladu ženu za njegovu treću krizu i treći odlazak na liječenje je nedopustivo i smiješno – napisala je Shauna.

Pročitajte još