Amna Bašić: Prvakinja svijeta među 1500 frizera

Piše: Redakcija

Mlada frizerka Amna Bašić iz Sarajeva je na nedovno održanom takmičenju „OMC World Cup Hairworld Paris 2018“ osvojila prvo mjesto u konkurenciji od 1.500 frizera juniora iz 50 zemalja. Ova 16-godišnjakinja takmičila se u kategoriji „Prestige Bridal Style“, a za magazin „Azra“ otkriva da u momentu kada su je proglasili pobjednicom nije mogla vjerovati. 

– Ovaj plasman je bio neočekivan. Riječima se ne može opisati osjećaj u momentu kada su pročitali moje ime kao svjetskog prvaka. Osjetila sam ogromnu sreću i ponos, a bilo je i suza radosnica – kaže Amna.Čini se da je prošlogodišnje šesto mjesto na ovom takmičenju za Amnu bilo dovoljna motivacija da ove godine radi još više, a sve uz pomoć trenera Rifeta Hukelića koji joj je pomogao da se spremi za ovaj izazov.


– On je prvenstveno veliki čovjek i majstor koji nesebično prenosi svoje znanje i bez njega ovo ne bi bilo moguće – kaže ona i dodaje da joj je uz trenera najveća podrška bila majka Amela od koje je naslijedila ljubav prema frizerskom poslu.

Amna ističe da će ova medalja svakako uticati na njenu budućnost i karijeru, te u skladu s tim ima u planu da ulaže još više truda i postiže još bolje rezultate.

– Kao i u svemu drugom, osim talenta je potreban ogroman trud, te rad, strpljenje i ljubav prema poslu – kaže Amna koja je na ovom takmičenju bila najmlađi učesnik.

Uz Amnu su se, kada je o predstavnicima iz BiH riječ, u istoj kategoriji takmičili i Selma Rakovac iz Tuzle, koja je osvojila peto mjesto, te Haris Alagić i Ismar Salkić, a zajedno, kao tim, osvojili su treće mjesto u ukupnom plasmanu. „OMC World Cup Hairworld“ najveće je svjetsko takmičenje ljepote i globalna platforma za takmičare da pokažu svoje frizerske sposobnosti, a nazivaju ga i Olimpijadom u ljepoti.

Aktuelni trendovi

 Koja boja kose će obilježiti sezonu pred nama?

– Definitivno će najpopularnija biti narandžasto-žuta boja, ali se nastavlja i dominacija pastelnih boja
kose. U BiH je trenutno najtraženiji Balayage, odnosno farbanje u dvije do tri nijanse, najčešće smeđe i
plave.

 Koji su to trendovi aktuelni kada je dužina kose u pitanju?

– Nose se sve dužine, a zavisno od kvaliteta kose i oblika lica.

Koje su to aktuelne sezonske frizure?

– U trendu su razne vrste pletenica u kombinaciji s pastelnim bojama kose. Nebitno je da li je riječ o
sitnim pletenicama uz glavu ili pak afro varijanti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti