Nedu Ukraden vole širom Evrope, a posebno u jednoj zemlji

Piše: Redakcija

Pjevačica Neda Ukraden, važi za veliku zvijezdu u Bugarskoj. Nakon velikog uspjeha koji je postigla u Jugoslaviji, Neda se proslavila i u Bugarskoj i Rumuniji.

 Ona je otkrila da su mnogi Bugari dali imena svojoj djeci upravo po njenim pjesmama.

 -Zanimljivo je da su pjesme “Zora je” i “Šumi, šumi javore” i dan danas veliki hitovi u Bugarskoj, a mnogi roditelji svojoj djeci davali su ime Javor po drugoj pjesmi. Tu je iz novijeg opusa pjesma “Nisam ti ja baš bilo ko” koju je prepjevala njihova zvijezda Ivana- kaže Neda.

Neda Ukraden rođena je 1950. u Imotskom u Hrvatskoj. Kao pjevačica zabavne muzike bila je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina jedno od najvećih imena jugoslovenske popularne muzike sa etno-pop prizvukom, kao i jedna od najvećih zvijezda domaćih festivala.

Tokom višedecenijske karijere sarađivala je sa najeminentnijim domaćim autorima, kao što su: Đorđe Novković, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zrinko Tutić i Nikola Borota – Radovan.

I danas je popularna kod publike starije generacije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti