Porodica Olivera Dragojevića: Tužit ćemo svakoga ko pokuša zloupotrijebiti njegovo ime

Piše: Redakcija

Članovi porodice pokojnog pjevača Olivera Dragojevića oglasili se u putem zvanične Facebook stranice povodom sve češćih zloupotreba imena pokojnog pjevača. Kako stoji u saopštenju porodice Dragojević, u narednom periodu bit će primorani pokrenuti tužbe protiv lica koja na bilo koji način žele iskoristiti djelo i ime Dragojevića u marketinške svrhe. To se posebno odnosi na sve one koji u pjevačovo ime organizuju različite manifestacije i koncerte, a da o tome prethodno nije obavještena porodica preminulog pjevača. U sapoštenju se navodi da bez odobrenja porodice nije dozvoljeno korištenje imena, lika i djela pokojnog pjevače te da će se za sve zloupotrebe obratiti sudu. 

Poštovani,obitelj pok. gospodina Olivera Dragojevića ovime se obraća javnosti, kao i svima koji u njegovu čast žele…

Gepostet von Oliver Dragojevic (Official) am Dienstag, 4. September 2018

Podsjetimo, Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018. godine u splitskoj bolnici nakon jednogodišnje borbe sa karcinomom pluća. Ostat će upamćen kao jedan od najvećih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije. Njegovu  muzičku karijeru obilježili su brojni hitovi poput: Cesarice, Sve bi da za nju, Trag u beskraju, Bez tebe, Ko sam ja da ti sudim i mnoge druge. Sarađivao je s najvećim imenima muzičke scene  poput Kemala Montena, Tonija Cetinskog, Gibonnija, Zdenke Kovačiček, Arsena Dedića, Miše Kovača i mnogih drugih. Komponovao je preko 100 pjesama za druge izvođače, a pisao je i muziku za film i pozorište. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti