Mjesečni horoskop: Kome se smiješi april?

Piše: Redakcija

 Ovan

Evo nas u mjesecu, koji, uglavnom, pripada vama. Njega moramo podijeliti na dva perioda: ljepši koji traje do rođendana i, manje lijep onaj do kraja mjeseca. Boravak Sunca u vašem znaku doprinijet će unosu pozitivne energije koja će zamijeniti učmalost protekla tri mjeseca. Dobivate polet i nove, svjetlije horizonte. Ključne riječi za ovaj mjesec su: aktivnost, ugovori i stres. Velika energija struji vašim bićem i na vama je samo da je pametno kanalizirate i stavite u vašu funkciju. Imajte, pritom, na umu da je pozornica dešavanja i vaših aktivnosti u, vama prilično stranom i nesnalažljivom sektoru: polju ugovora, partnerstava i otvorenih neprijatelja. Budući da ste na klizavom terenu, budite spremni da neke aktivnosti ponovite više puta, kako biste postigli željeni efekt. Ne bojte se povremenih oblaka, jer će ih vaš poznati optimizam rastjerati i osvijetliti put sjajne perspektive. Ovo je sjajan period za raščišćavanje zagušenih energija na terenima doma i karijere. Na zdravstvenom planu dolazi do poboljšanja, jer Sunce svojim svjetlom rastjeruje nakupljenu depresiju. Dodatno smanjite unos hrane, učinite nešto na čišćenju organizma od toksina zaostalih iz zimskog perioda. Protiv stresa se borite popodnevnim ili večernjim šetnjama. Na emotivnom planu dobre vijesti: ovo je polje koje će doživjeti prosperitet u narednom periodu. Budite oprezni! Naredni period će biti prepun situacija iz kojih ćete naučiti uvažavati interese suprotne strane i podići nivo tolerancije. Stabilizirat će se prilike sa stalnim partnerom. Slobodni će morati da obrate pažnju na neiskrenost osobe do koje im je stalo. Moguća je ljubavna avantura s osobom koja nije ni približno vaših godina. Na vašu karijeru pozitivno može djelovati osoba iz kruga prijatelja.

 Bik

Mjesečni horoskop Biku predviđa osnaženje unutrašnjih, teško vidljivih, potencijala. Ključne riječi su: naporan rad, usklađivanje odnosa s radnim okruženjem i stres. April je idealna prilika za sumiranje postignutih rezultata, kao i za planiranje budućih aktivnosti. Nije vrijeme u kome bi trebalo da krenete s novim projektom, jer bi, u tom slučaju, bilo nepredviđenih teškoća i problema. Ovo nije ni trenutak u kome bi trebalo nešto da istjerate na čistac, niti da poravnate račune. Period je kada bi trebalo da savladate lekciju iz tolerancije. Prilika je i da razmislite gdje ste griješili, kako na poslovnom tako i na ličnom planu, i da ne ponavljate greške, jer je vaš znak poznat po toj činjenici. Kad spoznate svoje slabe strane, postat ćete mnogo jači i efikasniji u budućnosti. Dobar savjet je i da razmislite da li vas istrajavanje na dosadašnjem pravcu vodi gdje ste zacrtali, ili možda u gubitke. Na emotivnom planu iskoristite ovo vrijeme da izgladite nesporazume s partnerom, kojih je u prethodnom periodu bilo napretek. Dok ne bude kasno. Priznajte mogućnost da je vaša naglost mogla biti remetilački faktor u odnosima s partnerom. U ovom mjesecu neki će Strijelac ili stranac pojačati vašu komunikaciju, a zauzeti bi mogli doživjeti kratku, ali burnu vanbračnu vezu. Budite diskretni ili će biti more problema! Slobodni Bikovi će biti u fokusu prvo Vodolije, a zatim Ribe, te na te znake obratite pažnju u vašem okruženju. Na zdravstvenom planu bi bilo dobro da obratite pažnju na srce, jer ste, u prethodnom periodu bili izloženi stresu. Loša vijest je da će vas stres pratiti sve do kraja jula. Smanjite unos masnoća, alkohola i šećera u vaš organizam. Pojačajte rekreativne aktivnosti. Za sam kraj jedna sjajna vijest za vas: duže od godinu i po, unatrag, kroz vaš znak prolazila je osa Južnog Čvora, što je stvaralo materijalne gubitke. Gubici su od prije nekoliko dana iza vas! Sretni dobici predstoje na svim poljima!

Blizanci

Ključne riječi za ovaj mjesec su: odsustvo tolerancije u ljubavnim odnosima, raskidi i mnogo stresa. Mjesečni horoskop za Blizance predviđa dosta komunikacije s prijateljima. Prilika je ovo da steknete nova, kao i da učvrstite stara prijateljstva. Na poslovnom planu dolazi do realizacije zamišljenog, budući da se vaša planeta, Merkur, veći dio mjeseca nalazi u polju karijere. Prilika je ovo i da uberete finansijske plodove povodom dobrih poteza koje ste na polju karijere povukli u prošlom mjesecu.

Na emotivnom planu još nema smirenja situacije ukoliko već niste u prethodnom periodu prenaglili u odnosima s partnerom i završili u ćorsokaku. Malo više pažnje i tolerancije djelovat će pozitivno na vaše odnose. Morate imati u vidu vašu prilagodljivost. Iako ništa loše niste mislili, dozvolite mogućnost da ste bili pogrešno protumačeni. Slobodni bi trebalo da obrate pažnju na Ovnove i Škorpije u svom okruženju.

Na zdravstvenom planu se već duže vremena nalazite u opasnoj zoni. Ne štedite tijelo od nepotrebnih napora i, u kombinaciji s nekontroliranom ishranom, prelazite granice koje ugrožavaju vaš imunitet. Stres i dalje ostaje vaš neprijatelj broj jedan. Stari zlotvor, Saturn, i dalje rovari po vašoj prirodnoj kući zdravlja: nagrađuje dobre i kažnjava loše poteze. Razmislite o tom. Na finansijskom planu, poslije dužeg vremena, stiže poboljšanje i zahuktava se pozitivan trend iz prethodnog perioda. Ovaj pozitivan trend pratit će vas sljedeća četiri mjeseca pa imajte to na umu! Zlatan savjet glasi: teška su vremena i nikad nije bilo potrebnije da se štedi nego danas. Ako razmišljate o kreditu, zaboravite tu opciju, barem sljedećih pola godine. Nedostatak novca prevaziđite pozajmicom od povjerljive osobe.

 Rak

Ključni pojam za ovaj mjesec je: boljitak na polju karijere. Konačno je došao mjesec dobrih prilika za vašu karijeru. U prethodnom periodu sve je išlo nasuprot vašim stremljenjima i očekivanjima pa je ovaj mjesec pravo osvježenje za vas. Ne libite se, ako stvarno vjerujete u sebe, da zatražite nagradu za naporan i plodonosan rad od svog šefa. Ovaj mjesec je i dobra prilika da dobijete premještaj na atraktivnije i bolje plaćeno radno mjesto. Nezaposleni bi trebalo da ulože dodatni trud u pronalasku posla, jer je ovo mjesec dobrih prilika i mjesec početaka kada je karijera u pitanju.

Na polju ljubavi dolazi do smirenja tenzija. Nesporazumi, kojih je bilo, polako će nestati u zaboravu. Probajte da u ovaj mjesec ne unesete teret iz prošlog mjeseca. Dajte na znanje svom partneru da ste nemile stvari ostavili iza leđa i da se nećete truditi da mu vratite “milo za drago”. Investicija u toleranciju, da kažemo – oproštaj, uvijek se isplati. Imajte, ipak, na umu da je vaše polje ljubavi opterećeno Saturnom i da je za sve ljubavi neophodno vrijeme i strpljenje. U vaš život lako može ući osoba s većom razlikom u godinama od vaših. Za osobe u braku ključni je savjet: uložite maksimum tolerancije jer je ovo godina pucanja brakova.

Na zdravstvenom planu ovo je mjesec u kome dolazi do stabilizacije. Ključ daljeg napretka je smanjenje hrane u količinskom, a povećanje u kvalitativnom smislu. Također, obratite pažnju na stres, jer je on najveći neprijatelj vašem zdravlju.

Lav

Ključni pojmovi za ovaj mjesec su: stranci, Strijelčevi, ono što volimo. Ovo je mjesec kada ćete mnogo razmišljati o stvarima koje vam najviše znače i koje najviše volite. Pokušat ćete spoznati koje su prepreke koje, realno, možete ukloniti da biste došli do željenih ciljeva. Vaša vještina održavanja dobre komunikacije pomoći će vam da prevaziđete probleme na kojima bi ostali znaci pali. Pitanja u vezi s osobama ili poslovima koji imaju veze s inozemstvom mogu doći u prvi plan. Nemojte se plašiti izazova, jer je ovo godina u kojoj će hrabrost biti na cijeni, a oni koji je budu imali, ostvarit će zavidan uspjeh. Stranci i inozemstvo su, najmanje u ovom mjesecu, vaša dobitna kombinacija.

Na polju finansija očekujte poboljšanje u odnosu na prethodni mjesec. Ovo je mjesec kada bi trebalo da pravite pripreme za pomak na polju karijere, koji je moguć tek u maju. Na vaše zdravlje u aprilu negativno bi mogao utjecati manjak dobre komunikacije s okolinom. Posebno se čuvajte Škorpija i Ovnova ili osoba kojima komunikacija nije jača strana, jer bi oni mogli biti uzrok vašem neraspoloženju i opalom imunitetu uzrokovanog stresom. Kao ni kod jednog drugog znaka, vaše zdravlje zavisno je od hrane koju unosite, kako u kvantitativnom tako i u kvalitativnom smislu. Izbacite slatkiše i budite aktivniji na polju rekreacije. Ovo je mjesec u kome pitanja u vezi s ljubavlju idu u pozitivnom smjeru. Slobodni Lavovi bi trebali obratiti pažnju na osobe u znaku/podznaku Rak, a zauzeti je mogu pronaći u svom domu.

Djevica

Ključni pojmovi za ovaj mjesec su: novac od ugovora, seks, podrška od drugih. Djevice su izašle iz mjeseca u kojem su bile pod svjetlima pozornice. Oni koji su napravili neki ugovor ili otpočeli novi posao, u ovom mjesecu mogu očekivati finansijski priliv. Dobri trendovi iz prošlog mjeseca nastavljaju se u ovom.

Nesporazumi, kako na polju karijere, tako i na emotivnom planu, ulaze u mirnije vode. No, nemojte se opustiti: prva polovina godine obiluje preispitivanjima partnerstava, kako na emotivnom, tako i na poslovnom planu. Slobodni bi trebalo da obrate pažnju na Škorpije u svom okruženju. Zanemarite loše vibracije i spremite se za dobre akcije koje vas očekuju u narednom periodu. U ovom mjesecu vas očekuje mnogo borbe na finansijskom planu. Bit će ovo period, za mnoge, da se susretnu s naraslim troškovima. Savjet: prištedite malo novca za teže dane. Ovo je i mjesec kada pod lupu mogu doći pitanja u vezi s nasljedstvom.

Na vaše zdravlje presudnu ulogu odigrat će vaša vještina da izbjegnete nepotrebne rasprave. Izbjegnite stres, manje jedite (ključno) i budite više fizički aktivni, recept je za dobro zdravlje u ovom mjesecu. Posjeta psihologu bila bi za vas jako mudra odluka, bez obzira da li ste do sada bili kod njega ili se osjećate dobro. Upražnjavanje više seksa, također je dobar savjet. Ako imate nekog poznanika u inozemstvu, kontaktirajte ga, jer su s te strane moguće dobre vijesti.

 Vaga

Ključne riječi za ovaj mjesec su: javnost, ugovori, partnerstva i stres. Mjesečni horoskop predviđa mnoštvo događaja u javnosti, što je okolnost koju priželjkujete. Vaše aktivnosti će biti koncentrirane na ugovore pa će za vas april biti idealna prilika da poradite na pronalaženju posla ako ste nezaposleni ili da potražite bolje uslove za postojeći rad. Vaš urođeni smisao za metodičnost, sklad i predanost poslu koji obavljate, razoružat će svakog protivnika vaše želje za poboljšanjem ugovora. Ako ste imali na umu bilo kakvo pravljenje ugovora, uložite maksimalan napor da dođe do sporazuma, jer je on (ugovor) u vašu korist. Na polju karijere na snazi je uzlazni pozitivan trend: iskoristite vjetar u jedra!

Ovo je i mjesec u kome ćete biti maksimalno izloženi stresu, a uzročnici bi mogli biti Ovnovi i/ili Škorpije. Na finansijskom planu pratit će vas trend iz prošlog mjeseca, a poboljšanju se nadajte u narednom periodu. Emotivni problemi iz prošlog mjeseca ulaze u mirnije vode i slijedi poboljšanje u prvoj trećini mjeseca, ali se nemojte opustiti, jer bi već u narednom periodu na vidjelo mogli isplivati neriješeni problemi iz prošlosti. Pričuvajte se razmirica u braku, jer je na djelu vrijeme smanjene tolerancije među partnerima. Ova činjenica se odnosi na cijelu godinu. Slobodni bi trebalo da obrate pažnju na osobe u znaku/podznaku Ovan u svom okruženju. U ovom se mjesecu pričuvajte srčanih problema, jer ćete biti izloženi velikim naporima. Pričuvajte se i stresa uzrokovanog lošom komunikacijom s partnerom, bilo ličnim, bilo profesionalnim. Lakša ishrana i bez masnoća, više kretanja, dobitna su kombinacija.

 Škorpija

Ključne reči za ovaj mjesec su: psiha i stres, a akcent kod Škorpije je na zdravlju i radu. Osjećate da ste u posljednje vrijeme zanemarili zdravlje, jer su vam misli bile okrenute mnoštvu obaveza u prethodnom periodu, a to svakako nije dobro. Pretjeran unos hrane i pića, boravak u zatvorenom prostoru, donio je višak kilograma kao i nemir vašoj psihi. Osjećaj krivice donosi nagli preokret u vaš zdravstveni režim i vi ćete ponovo biti ona osoba koja će uvesti pravila zdravog i odgovornog ponašanja prema sebi.

Veliki priliv energije pretočite u neku konstruktivnu aktivnost ili ćete imati veliki problem sa stresom! Zbog retrogradnog Marsa u Vagi očekujte znatno osetljiviju psihu nego što jeste. Dodatno neraspoloženje i pojačana depresija sigurno je povezana s Marsom, koji će praviti izazovne aspekte prema kući zdravlja. Na radnom mjestu dolazi do bitnog poboljšanja. Kao od šale rješavat ćete radne obaveze, a to svakako neće ostati neprimijećeno od vaših nadređenih. Kad je u pitanju zahtjev za nagradu za trud na poslu, bolje sačekajte naredni period, jer će dogovor, zbog retrogradnog Marsa, biti teško postići. U ovom periodu se čuvajte i osoba na radnom mjestu koje su sklone intrigama i ogovaranjima. Ovaj savjet se odnosi na više od pola godine unaprijed. Na emotivnom planu, poslije problematičnog proteklog perioda, dolazi do poboljšanja. Ovo se posebno odnosi na slobodne: osim Riba, obratite pažnju na Djevice i Blizance. Ako ste u braku, i u ovom mjesecu su mogući nesporazumi ukoliko ne unesete malo više tolerancije u vaše odnose.

 Strijelac

Ključne riječi za ovaj mjesec su: ljubav, hobiji, slobodno vrijeme, preduzimljivost. April je povoljan za pokretanje novog posla, biznisa kod osoba koje su zaključile da je za njih preduzetništvo prava opcija. Oni koji u to nisu sigurni i do sada nisu imali iskustva u tome, bolje da ne ulaze u avanturu. Ovo je mjesec pogodan za nove ljubavi i flertove, koji vam prijaju. Slobodni bi trebalo da obrate pažnju na Vage. Sigurno je da će vam za ove aktivnosti trebati mnogo više energije nego što pretpostavljate, a svakako budite spremni da mnoge poteze ponovite, jer vam se neće sve uklopiti kako ste zamislili. Bolji trend, kada je rad u pitanju, možete očekivati tek u narednom mjesecu.

Na zdravstvenom planu stvari se kreću uzlaznim trendom a za to, u planetarnom smislu, postoje dva veoma dobra razloga: iz Bika je izašao Južni čvor, a Venera će veći dio vremena provesti u prijateljskim Ribama. U ovom mjesecu ćete osjetiti nedostatak energije, jer ćete biti prinuđeni da je trošite više nego što je uobičajeno. Glavna tema, kako na poslovnom, tako i na ličnom planu, bit će partnerski odnosi. Ovi odnosi će se prelamati kroz polje prijatelja, kao i nekretnina. Na njima će se, tokom cijele prve polovine godine, lomiti koplja. Ključ za razrješenje bit će tolerancija i popustljivost. Krajnje je vrijeme da pronađete omiljeni način za borbu protiv stresa. Ako skliznete u depresivni poremećaj, zbog pojačanog stresa, teško ćete se vratiti u zdravo stanje. Savjet: pod hitno smanjite unos većih količina hrane, a pojačajte rekreativne aktivnosti.

Jarac

Ključne riječi za ovaj mjesec su: stabilnost, porodica, harmonija. Lijepe okolnosti i događaji na porodičnom planu centar su dobrih vijesti za vas. Dolazi do stabilizacije u odnosima sa svim članovima porodice, što je olakšanje koje će vam donijeti veliki zamah na zdravstvenom planu. Dosadašnja napetost se smanjuje i u vašem domu dolazi do harmonije. Ipak, nemojte se opustiti i misliti da sve može biti po vašem, jer možete naletjeti na razmirice kada to najmanje očekujete. Sve rasprave, podjele i ugovore datirajte za kasniji period. Za slobodne Jarčeve dobra je vijest: poboljšanju na polju ljubavi možete se nadati u ovom mjesecu, jer će se Venera nalaziti u njoj prijateljskim Ribama. Na polju karijere stvari se i dalje kreću van vaše kontrole. Mnogo ćete se truditi, ali efekti neće biti očekivani. Dobra vijest je da ćete u ovom periodu ulagati mnogo energije, ne bi li zarada od profesije bila na višem nivou nego što je sada. Mnogo truda i neočekivanih okolnosti pratit će vas sve do kraja jula. Ako vam neko nudi ulazak u ortačke poslove, razmislite dobro, jer za to nije povoljan period. Na finansijskom planu očekujte poboljšanje već u narednom periodu. Od bitnog je značaja da troškove maksimalno racionalizirate i prištedite nešto novca za ljeto. Ukoliko planirate ulazak u neki biznis, ovaj mjesec neka bude opredijeljen za pripremu, a sljedeći za realizaciju. Da uzimanje kredita nije dobra zamisao, znate i sami, pogotovo ako ste ga već uzeli, a niste vratili. Zdravlje: stabilno, ali bi trebalo da obratite pažnju na stres koji vas već duže vremena čini neraspoloženim. Nemojte se iznenaditi ukoliko vas uhvati nostalgija: u ovom mjesecu bit ćete skloni lakšem obliku depresije.

 Vodolija

Ključne riječi za ovaj mjesec su: kraći putevi, braća i sestre, težnja za boljom komunikacijom. Težište događaja u ovom mjesecu je na pojačanju dobre komunikacije u vašem okruženju. Poznato je da ste vi dobri i plemeniti: da ne razmišljate mnogo ako je nekom potrebna pomoć. Ipak, imate krute stavove koji vam često zasmetaju da u životu poletite. Ovo je mjesec koji možete iskoristiti za brušenje vještine dobre komunikacije s okolinom. Poslije mjeseca koji je obilovao nesporazumima, čeka vas osvježenje u komunikaciji s okolinom. Nemojte se, pak, previše opustiti i misliti da je dobra sreća uvijek na vašoj strani, jer su mogući nesporazumi. Ukoliko dođe do toga, istolerirajte sagovornika i raščišćavanje spornih stvari ostavite za kasnije. Za slobodne, kao i one kojima jedan partner nije dovoljan, ovo nije posebno dobar period. Planirajte, šarmirajte, ali sam ulazak u novu vezu odgodite za drugi dio mjeseca. Favoriti su prvo Ribe pa onda Ovnovi.
Zaposlenima se u ovom mjesecu može desiti odlazak na kraći, službeni put. Prisutni će biti i neuobičajeni napori i ulaganje energije čiji rezultati neće biti vidljivi okom, a vi ćete, jednostavno, ostati bez energije i osjećat ćete se kao iscijeđen limun. Na polju karijere nastavljaju se trendovi iz prethodnog perioda, dakle stagnacija. Naviknite se na ovaj osjećaj, jer će vas on pratiti i u narednom periodu. Nezaposleni bi mogli uložiti dodatni napor i ponovo se raspitati za radno mjesto, jer bi ih mogle očekivati dobre vijesti pa čak i ponuda za započinjanje posla. Štaviše, prva polovina godine pruža sjajne mogućnosti za sklapanje ugovora, bilo u vezi s karijerom, bilo s ličnim odnosima (brak, stupanje u vezu). Ovaj mjesec je sjajan za dogovore, sporazume i prikupljanje energije za dobre stvari, koje vas očekuju u narednom periodu. Ako ste klonuli duhom, imajte na umu da će ova godina mnogim Vodolijama otvoriti nove horizonte. Na finansijskom planu dolazi do oporavka, ali je štednja i dalje glavna preporuka. Uzimanje kredita nikako nije dobra opcija.
Zdravlje: pripazite se stresa, jer bi on, lako, mogao da vas gurne tamo gdje ne želite: u depresiju. Ovo je naročito moguće u drugoj polovini mjeseca.

Ribe

Ključne riječi za ovaj mjesec su: finansije, uživanje u hrani i zarada od ugovora. U ovom mjesecu morate biti spremni na veće napore, kako biste postigli željeni učinak. Događaji iz prošlog mjeseca doveli su do toga da osjećate hroničan nedostatak energije. Dobra vijest je da je ovo mjesec kada će se finansije bitno stabilizirati i kada ćete osjetiti zadovoljstvo poslije dužeg vremena. Ovo je i period kada će se vaša ljubav ka gastronomiji ostvariti u potpunosti. Ipak, ne pretjerujte u hrani, jer bi vas višak kilograma mogao prilično oneraspoložiti. Na radnom planu ovo je mjesec kada kockice, konačno, počinju da se slažu: vaši napori definitivno urađaju plodom i vi dobijate željenu satisfakciju. Ne nadajte se, ipak, nerealnim rezultatima, ovo je period kada većina jedva ostaje na površini pa je i skromna dobit dobar rezultat. Na emotivnom planu dolazi do poboljšanja, nakon mjeseca koji je obilovao nesporazumima. Nemojte, pak, misliti da su loši odnosi daleko iza vas: retrogradni Mars zagorčat će mnogima život, barem kad je riječ o partnerskim odnosima. Ipak, u ovom periodu, nadajte se znatno boljim odnosima s partnerom. Ako je neko u mislima o zasnivanju braka, neka tu aktivnost prolongira za drugu polovinu godine. Imajte, svakako, u vidu da se u vašem polju ljubavi nalazi najsretnija od svih planeta: Jupiter i bio bi grijeh da tu okolnost ne iskoristite, jer se javlja na svakih 12 godina. Strijelčevi i stranci vaša su dobitna kombinacija. Na zdravstvenom planu dobre su vijesti. Depresija, koja vas je mučila duže vremena, stabilizira se, bez lijekova. Rješenje ostalih zdravstvenih problema je u smanjenom unosu kalorične hrane i kontroli stresa, vašeg velikog neprijatelja.

Pročitajte još