Donatella je morala prodati Versace!

Piše: Redakcija

Poput bombe u modnom svijetu je odjeknula vijest da je američka kuća Michael Kors kupila modni brend Versace za 2,12 milijarde dolara. Šta se desilo pa je Donatella Versace, koja je prestižni modni brend zajedno s bratom, a kasnije im se u poslovanju pridružila i njena kćerka Allegra, preuzela odmah nakon što je ubijen njen brat i osnivač kuće Versace, Gianni Versace, odlučila prodati. Razlog i nije toliko tajanstven. Versace posljednjih godina posluje loše, i on jednostavno više nije zlatna koka, kao u vremenu kad ga je vodio Gianni. Tokom posljednjih nekoliko godina kuća Versace je pretrpjela ogromne gubitke, koji se broje u desetinama miliona dolara. Samo prošle sedmice dionice kuće su pale za 8 posto, a iz sezone u sezonu Donatella pušta loše kreacije što se vidi i na prodaji. Na iznenađenje svih Kors planira proširiti i unaprijediti poslovanje ovog brenda tako što će otvarati nove prodavnice i jačati divizije modnih dodataka. Sadašnji postotak od 35 posto Kors se će po njihovim predviđanjima podignuti na 60 posto.

Image result for donatella versace

Jennifer Lopez je često nosila kreacije kuće Versace

-Ovo je jako uzbudljiv trenutak za Versace. Prošlo je više od 20 godina kako sam preuzela modnu kuću s bratom Santom i kćerkom Allegrom. Ponosna sam što je Versace i dalje snažan u modnom svijetu i modernoj kulturi. Versace nije samo simbol kultnog i nepogrešivog stila, već i uključivosti i prihvaćanja različitosti te potiče ljude da se izraze. Santo, Allegra i ja smatramo da će ovim korakom Versace dostignuti svoj puni potencijal – navela je Donatella u službenoj izjavi nakon prodaje brenda.

Image result for donatella versace

Donatella s pokojnim bratom Giannijem

Image result for donatella versace

Donatella Versace, pišu zapadni mediji iz sezone u sezonu je puštala loše kreacije što se odrazilo i na prodaju

Podsjećamo, Versace je bio porodični brend. U znak sjećanja na majku prvog dizajnera Giannija, koja se također bavila modom, prvobitno je nosio naziv Giovanni Maria Versace. Vrhunac njegove slave bio je osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka, a klub obožavalaca postoji u Rusiji i broji više od milion i po članova.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti