Bill Cosby bi u zatvoru mogao zarađivati pola dolara na sat

Piše: Redakcija

 

Nakon što je sud donio odluku kojom je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje strani mediji su objavili jednu zanimljivo informaciju vezanu za poznatog glumca. Naime, Bill Cosby će tokom boravka u zatvoru moći zarađivati oko pola dolara na čas.  Riječ je o poslovima kojima se bave i ostali pritvorenici, a koji im mogu donijeti minimalna novčana sredstva koja se isključivo koriste za kupovinu higijenskih potrepština, cigareta, vitamina i hrane. Mediji navode kako bi Cosby za rad u fabrici garederobe koja se nalazi pri zatvoru mogao zarađivati od 0,19 do 0,45 dolara po satu, koliko bi zaradio i ukoliko bi radio u kuhinji ili vešeraju. 

Tako bi jedan od najbogatijih glumaca koji je samo tokom 1986. i 1987. godine inkasirao preko 84 miliona dolara mogao zarađivati minimalan honorar koji je prema tvrdnjama javnosti prevelik za ono šta je zaslužio.

Cosby  koji je optužen da je u svom domu u Philadelphiji 2004. godine silovao Andreau Constand naći će se iza rešetaka sa ostalim osuđenicime i neće imati nikakvih posebih pogodnosti niti će po bilo čemu biti privilegovan. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti