Princ William u Africi: Kate je ljubomorna što nije ovdje

Piše: Redakcija

Princ William poznat kao veliki humanitarac i ljubitelj životinja obreo se protekle sedmice na jugu Afrike u jednoj od svojih humanitarnih misija. Naime, sa timom stručnjaka princ je boravio u Namibiji gdje je obišao rezervate i od lokalnog stanovništva dobio informacije o ugoženosti nosoroga na tom području. Na ovaj put krenuo je sa grupom stručnjaka ali bez pratnje princeze Kate koja je ostala sa porodicom u Engleskoj. 

On je za medije rekao kako je upoznat s poražavajućom informacijom da na svakih sedam sati u svijetu strada po jedna jedinka ove ugrožene životinjske vrste. Istakavši kako mu šetnja afričkim pustinjama pričinjava veliko zadovoljstvo, William je u razgovoru sa lokalnim stanovništvom rekao da je očaran onim što je do sada mogao vidjeti te da je zadovoljan i sretan jer se turizam na ovom području razvija iz godine u godinu. 

-Jedino mi je žao što moja supruga Katherine nije ovdje, vrlo je ljubomorna – našalio se princ, dodajući da se raduje što će se moći naspavati daleko od svoje troje djece.

Princ William će nakon Namibije posjetiti još nekoliko rezervata u okolnim zemljama koje se zajedno s Namibijom bore protiv ilegalnog izlovljavanja zaštićenih vrsta životinja. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti