Nakon teških optužbi slavnog fudbalera Ronalda, oglasila se i njegova zaručnica Georgina

Piše: Redakcija

Jedan od najpoznatijih fudbalera svijeta, Cristiano Ronaldo, suočava se s teškim optužbama za silovanje 34-godišnje Kathryn Mayorge.

View this post on Instagram

La mujer que acusó de violación a #CristianoRonaldo en Nevada rompe el silencio en una entrevista para el portal alemán "Der Spiegel". La presunta víctima, #KathrynMayorga, de 34 años, decidió hablar después de que sus abogados pusieran en cuestión el acuerdo que se había llevado a cabo en aquel entonces, en el cuál, según informó el medio alemán, #Cristiano le pagó $375 mil dólares para comprar su silencio. Por su parte el abogado del futbolista, #JohanesKreile, aseguró en su momento que, "las acusaciones deben ser rechazadas de manera contundente porque son inciertas". #CristianoRonaldo, también ha negado los cargos afirmando que había sido un encuentro consensuado.

A post shared by Suelta La Sopa (@sueltalasopatv) on

Mayorga tvrdi da je davne 2009. prihvatila poziv u njegov apartman u hotelu, a da ju je Portugalac ondje u kupaonici analno silovao. Ronaldo je odmah negirao optužbe, a uskoro se na društvenim mrežama oglasila i njegova zaručnica, Georgina Rodriguez. 

Naime, Georgina je objavila fotografiju sa stadiona te napisala:

– Uvijek prevaziđeš sve prepreke koje ti se nađu na putu i pokažeš svoju snagu i koliko si nevjerovatan. Uvijek bolji. Volim te. 

Uz to je dodala i pet srca koja pretpostavljaju mnogi označuju nju i četvero Ronaldove djece. Ipak, Ronaldo bi mogao imati problema zbog cijelog slučaja. Naime, 

Der Spiegel ima dokumente u kojima je navodno Ronaldovo svjedočenje o cijelom slučaju. 

Naime, Der Spiegel je još lani pisao da je Mayorga optužila Ronalda za silovanje te da je on opovrgnuo sve optužbe kazavši kako se radilo o sporazumnom seksu.

Nekoliko mjeseci kasnije doznalo se da su advokati dviju strana postigli dogovor kojim je fudbaler isplatio Mayorgi 375.000 dolara uz obavezu da više nikada ne spomene taj slučaj. No, ona ne odustaje. 

Naime, iz dokumenata koje je zviždačka platforma Football Leaks proslijedila Der Spiegelu, vidi se da je Mayorgin advokat kontaktirao Ronalda u julu 2009.

U narednim mjesecima, čitav tim advokata bavio se optužbom i pripremili su čitav niz pitanja za Ronalda. U tim se dokumentima Ronalda naziva samo ‘X’, dok je Mayorga ‘gđica C’.

Tako između ostalog u dokumentima stoji kako je X, koji bi trebao biti Ronaldo na pitanje je li gđica C podigla glas odgovorio:

– ‘Rekla je ‘ne’ više puta. Gurnuo sam je straga. Bilo je prilično brutalno. Nismo mijenjali položaj. Trajalo je oko pet do sedam minuta. Rekla je da to ne želi, ali predala mi se.’ te dodaje: “Rekla je da to ne radim i da ona nije kao druge. Sad kad se prisjećam toga, izvinio sam joj se. No ona ipak nije vikala niti ikoga zvala – stoji u dokumentima. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti