Nova uloga Christiana Balea: Kralj transformacija će vas oduševiti

Piše: Redakcija

Jedan od najboljih glumaca današnjice Christian Bale ne prestaje da nas oduševljava svojim transformacijama. Bale, koga smo navikli gledati u liku “Batmana” svojom novom ulogom ali i kilažom ponovo je zadivio svijet. Naime, u svom novom filmu “Vice” u kome glumi nekadašnjeg američkog potpredsjednika SAD Dicka Cheneyja, Bale je svoju kilažu podigao na više od 110 kilograma kako bi u potpunosti dočarao lik nekadašnjeg člana kabineta Georga W. Busha. Bale koji slovi za jednog od najposvećenijih glumaca koji svoju ulogu doživljava u potpunosti i ovaj put je sve zadivio.

Prethodno je kroz svoju glumačku karijeru za potrebe uloge u filmu “The Machinist” Bale smršao na svega 54 kilograma da bi se samo kroz šest mjeseci za ulogu u filmu “Batman” ugojio 30 kilograma. Bale je takođe za potrebe filma “Rescue Dawn” ponovo oborio svoju kilažu na 61 kilogram jedući samo jabuke. Za ovu ulogu kako sam kaže, bile su mu potrebne pakle cigareta dnevo, a pio je samo vodu. Nevjerovatni Bale je ponovo za nastavak serijala o superheroju “Batmanu” podigao svoju težinu na 86 kilograma. Mnogi su ove Baleove tjelesne oscilacije nazvali suludim govoreći kako bi ga ovaj režim ishrane, gladovanja i pretjerane gojaznosti mogao koštati zdravlja. Bale je 2010. godine za potrebe filma “The Fighter” ponovo morao smršati, a ta uloga donijela mu je dugo željenog Oscara. Nema sumnje da su čudesne tjelesne transformacije kojima se Bale tokom karijere samovoljno podvrgavao, donijele veliki uspjeh glumcu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti