Protesti u Washingtonu nisu prošli glatko: Uhapsili manekenku i glumicu

Piše: Redakcija

Srodna slika

U Washingtonu brojne slavne osobe pridružile su se na protestima protiv Bretta Kavanaugha, glavnog kandidata za mjesto sudca Vrhovnog suda, koji je izabranik Donalda Trumpa. Da protest nije prošao glatko govori i činjenica da su uhapšena čak 302 osobe a među njima i glumica Amy Schumer manekenka Emily Ratajkowski.

Srodna slika

Nakon što je izašla iz zatvora, Emily je objavila fotografiju na svom Instagram profilu na kojoj drži transparent u rukama.

– Danas sam uhapšena u toku protesta protiv kandidata za Vrhovnog sudca Bretta Kavanauga, čovjeka koji je optužen od strane više žena za seksualno zlostavljanje. Čovjek koji naudi ženi ne može biti na tako moćnoj funkciji. Potvrda njegove kandidature je poruka ženama ove zemlje da nisu važne. Zahtjevam od Vlade da prizna, poštuje i podržava žene jednako kao i muškarce – kazala je Emily.

Amy se također na Instagram profilu oglasila nakon hapšenja i objavila nekoliko fotografija s protesta.

https://www.instagram.com/p/BoiDuLtlIQJ/?taken-by=amyschumer

Uz Amy i Emily, na proteste se pojavila i glumica Amber Heard.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti