Sadettin Saran: Milionsko bogatstvo novog Emininog momka

Piše: Redakcija

Turski milijarder Sadettin Saran posljednjih dana našao se na meti brojnih novinara od kako se saznalo da se već neko vrijeme viđa sa pjevačicom Eminom Jahović. Nekadašnji menadžer Fenerbahcea i uspješni sportski radnik iza sebe ima sjajnu biografiju. Prije nego je ušao u poslovne vode, Sadettin se dugo bavio plivanjem gdje je bio predvodnik uspješne generacije turskih plivača. Nakon sportske karijere, Saran je nakon povratka sa studija iz SAD bio zaposlen u Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske, da bi nakon toga pokrenuo sopstveni biznis. Posjeduje šest kompanija koje se bave različitim djelatnostima, a prije godinu i po dana osnovao je sportsku televiziju “S sport” u koju je uložio oko 75 miliona eura.

-Ponosan sam na svoju televiziju jer imamo sopstvene programe sa Premijer ligom, NBA, Formule 1 i tako dalje. Po prvi put smo uveli mobilnu platformu u ovaj posao, a naša politika poslovanja stavlja ljubav prema sportu ispred programa- rekao je Sadettin nakon otvaranja TV kuće.

Pored nekoliko kompanija, Saran posjeduje skupocjene jahte te nekoliko privatnih aviona. Njegove kompanije jako su cijenjene, a društvenu odgovornost stavlja na prvo mjesto. Trenutno zapošljava blizu 5 hiljada radnika, a veliku pažnju posvećuje humanitarnom radu zbog čega je veoma poštovan širom Turske. Sadettin iza sebe ima dva braka, a često je dovođen u vezu sa poznatim manekenkama. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti