Sergej Trifunović nakon optužbi: Humanitarna fondacija “Podrži život” sve radi savjesno

Piše: Redakcija

Osnivač humanitarne fondacije “Podrži život” glumac Sergej Trifunović našao se na udaru brojnih medija nakon što su u javnost procurile informacije o navodnoj zloupotrebi sredstava kojima fondacija raspolaže. Prijavu protiv poznatog srpskog glumca podnio je Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost”. Sergej je naglasio kako su glavni izvor prihoda organizacije SMS poruke koje se šalju na broj 5757, a nadležne je pozvao da dođu i provjere svu dokumentaciju.

-U četiri i po godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači, ja jedva čekam da se to dogodi, ja ću za njih lično kuvati kafe i nuditi tatinu rakiju, ako treba, natjerati majku i da spremi sarmu za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti- bio je izričit Trifunović. 

Sergej je ponosan na rad fondacije koja je od osnivanja pa do danas pomogla u liječenju ukupno 63 djece, što će bez obzira na optužbe, nastaviti da čine i dalje.

-Kako bih vam rekao, pokušaj blaćenja fondacije na sve moguće načine je prilično smiješan, pritom prilično produktivan – oni su napravili to da mi posljednjih desetak dana imamo više uplata nego ikad, pošto očigledno da ljudi znaju o čemu se radi- rekao je Trifunović. 

Iz fondacije su poručili da nisu ni na koji način povrijedili zakon, niti se “kockali” prikupljenim sredstvima, niti vršili bilo kakvu zloupotrebu. Oni su poručili da se unutar organizacije nije poslovalo van okvira humanih ciljeva radi kojih je organizacija osnovana, niti je na bilo koji način došlo do prevara i obmana donatora i roditelj.

Kako ne bi došlo do bilo kakvih sumnji i neregularnosti, u fondaciji su naglasili da se sva sredstva troše namjenski i transparentno što je moguće i provjeriti. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti