Ispovijest slavne pjevačice: Bila je na korak od samoubistva, ali ju je spasio muž

Piše: Redakcija

Poznata pjevačica Tina Turner svojevremeno je zbog teške bolesti razmišljala o eutanaziji. U svojoj autobiografskoj knjizi “Moja ljubavna priča” ona je otkrila kako se suočavala sa teškim bolovima, a njeni bubrezi bili su u jako lošem stanju. Najveći strah osjetila je kada je saznala da bi mogla umrijeti ukoliko joj se ne izvrši transplatacija bubrega. Redovno je išla na dijalizu, ali su je dugotrajne terapije izmorile i njeno psihičko stanje se drastično pogoršalo. 

-To nije bila moja ideja života. Ali toksini u mom organizmu su počeli da me pobjeđuju. Nisam mogla da jedem, preživljavala sam, ali nisam živjela. Počela sam da razmišljam o smrti. Prihvatila sam da su moji bubrezi u tako lošem stanju. Nisam se plašila umiranja, ali bilo je pitanje kada ću- navela je Tina u svojoj knjizi. 

Ipak, da nade ima, pokazalo se kada je njen suprug Erwin Bach odlučio da se podvrgne transplataciji i podari joj svoj bubreg. Nakon operacije, Tina je provela duži period u bolnici, a oporavak je tekao dobro. Tina i Erwin vjenčali su se 2013. godine u Švicarskoj gdje žive posljednjih godina. Prethodno su u vezi proveli 27 godina zajedno, a čin vjenčanja protekao je skromno u krugu najbližih prijatelja. Tina je na početku svoje karijere bila u vezi sa Raymondom Hillom sa kojim je dobila sina Raymonda Craig Turnera, da bi se potom vjenčala sa Ikeom Turnerom sa kojim ima sina Ronalda. Tina je usvojila i Ikeovo dvoje djece Michael i Ikea Juniora. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti