Živio je kao beskućnik a danas zarađuje 85 hiljada eura dnevno

Piše: Redakcija

Mlada muzička zvijezda Ed Sheeran postao je najplaćenija muzička figuran na svjetskoj sceni. Prema informacijama koje je objavio menadžment britanskog pjevača, Ed je tokom prošle godine zaradio 30,75 miliona eura. Sheeran je tokom prethodnog vikenda objavio svoj finansijski izvještaj prema kome je zaradio 40.338.422 evra od čega neto zarada iznosi 30.753.000 miliona eura. Iz istog izvještaja vidi se kako je Sheeran na ime poreza platio nešto preko 6 miliona dolara. Na osnovu ovih informacija, računica je prosta, te Sheeran dnevno zarađuje nevjerovatnih 85 hiljada evra.

Mladi britanski pjevač postao je popularan po hitovima “Perfect”, “Shape od You”, te mnogim drugim pjesmama. No, njegov život nije bio oduvijek savršen. Dugo je nastupao svirajući na ulici, a kako je jednom sam rekao, proveo je dvije godine svirajući i spavajući širom Londona i drugih gradova. 

Ed je nakon toga napustio London i uputio se ka Los Angelesu bez prethodnog dogovorenog angažmana. Nastupao je po manjim mjestima, a onda su ga primjetili ljudi sa kanala “The Foxholle” u vlasništvu glumca Jamiea Foxxa i spoznali kakav talenat ima. Foxx je jednom izjavio kako je Sheerana pustio da živi kod njega, a spavao je na njegovom kauču šest nedelja, a sve nakon toga što se dogodilo, postalo je istorija. 

 

Pročitajte još