Donald Trump i Kanye West zajedno na večeri

Piše: Redakcija

Američki predsjednik Donald Trump i poznati reper Kanye West sastat će se u Bijeloj kući gdje će razgovarati o brojnim temama. U izjavi koju je prenijela glavna sekretarica Bijele kuće Sarah Sanders, Trump će zajedno sa Westom i Jaredom Kushnerom glavnim savjetnikom, razgovarati o pitanjima razvoja industrijske proizvodnje u Chicagou, reformama koje se tiču zatvorenika u SAD, te spriječavanju uličnog nasilja sa posebnim naglaskom na Westov rodni Chicago.

West je svojevremeno izjavio kako nije glasao na izborima održanim 2016. godine, ali je naglasio da bi svakako svoj glas dao Trumpu. West je tokom svojih nastupa posljednjih mjeseci često držao kratke govore dajući podršku Donaldu Trumpu, što je naišlo na brojna negodovanja u publici, budući da veliki broj Afroamerikanaca ne podržava politiku koju vodi aktuelni predsjednik SAD. 

Prethodno je u maju ove godine Westova supruga Kim Kardashian na sastanku sa Donaldom Trumpom razgovarala o reformama krivičnog zakona. Ona se kod Trumpa založila za pomilovanje Alice Marie Johnson koja je osuđena na doživotnu kaznu zatvora 1996. godine zbog umiješanosti u trgovinu droge. Donald Trump ju je pomilovao u junu ove godine. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti