Nova limuzina Kim Jong Una košta preko 1,7 miliona dolara

Piše: Redakcija

Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un i američki državni sekretar Mike Pompeo sastali su se protekle nedjelje u glavnom gradu Sjeverne Koreje Pyongyangu, a prisutni novinari ostali su zapanjeni kada se predsjednik Sjeverne Koreje pojavio u najnovijem modelu automobila “Rolls Royce Phantom”. Kim je održao uspješan sastanak sa američkim sekretarom, a prisutne novinare je zanimalo odakle predsjedniku Sjeverne Koreje najnoviji model ovog automobila budući da je ova zemlja već dugi niz godina pod sankcijama zapadnih zemalja koje su ovoj zemlji stavile embargo na uvoz skoro svih proizvoda.

Ako se uzme u obzir da najnoviji model ovog automobila sa svom luksuznom opremom i bezbjednosnom zaštitom košta blizu 2 miliona dolara i da je dostupan malom broju kupaca svi se pitaju kako je moguće da se jedan ovakav primjerak nalazi u vlasništvu sjevernokorejskog predsjednika. Ljubazni domaćin se pobrinuo za bezbjednost gosta kojeg je na aerodromu u Pyongyangu dočekala luksuzna limuzina “Mercedes-Maibach Pullman Guard armored” koju je do sada koristio Kim Jong Un. I ovaj ekskluzivni model Mercedesa pravljen je po mjeri kupca, a njegova cijena približna je vrijednosti novog automobila. Očegledno je, dakle, da iako su sankcije još uvijek na snazi, predsjednik Sjeverne Koreje uživa posebne privilegije i uspijeva za sebe obezbjediti najsavremenije i najluksuznije proizvode. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti