Emotivna ispovjest Dine Rađe: Malo ko zna kakav je teret života iznijela moja bivša supruga

Piše: Redakcija

Slavni hrvatski košarkaš Dino Rađa prije mjesec dana primljen je u “Kuću slavnih” u američkom gradu Springfieldu gdje su na glamuroznoj svečanosti dodjeljena priznanja najboljim košarkašima i trenerima koji su svojim zaslugama obilježili jedan sjajan period igre u najjačoj svjetskoj košarkaškol ligi NBA. Na svečanosti je pored njegove sadašnje supruge Viktorije, prisustvovala i njegova bivša supruga Željana kojoj je ovih dana Dino posvetio jedan status na svom Facebook profilu. Sa puno emocija i poštovanja, Dino je govorio o Željani, njihovom poznanstvu te životu u SAD.

-Željana. Ko ne zna to mi je bivša žena. U cijeloj ovoj priči ima i ona svoju ulogu. Od juniorskih dana se znamo. U ono doba postojala je i ženska ekipa Jugoplastike. Trenirali su u istoj dvorani, a kako nismo imali vremena izlaziti vani dosta nas smo se međusobno simpatisali i vezivali. Tako smo ona i ja rano krenili skupa. Ja 18,19 a ona 19,20 godina. Oženili smo se 1990. godine prije mog odlaska u Rim. Vatrogasni dom u Kastila. 70 ljudi, između ostalih pjevao nam je i Oliver. Kao prijatelj, a ne kao bend zadužen za muziku- napisao je Dino. 

Rađa je dodao kako su potom proveli zajedno četiri godine u Americi dok je on nastupao za ekipu “Boston Celtic”. On je istakao kako je tokom tog perioda u potpunosti bio posvećen košarci i treninzima. Mnogo se radilo, a vodilo se mnogo računa o ishrani. Nije bilo prostora za noćne izlaske i puno slobodnog vremena, a Željana je to sve iznijela na svojim plećima. Dino je naglasio da je uloga žene velika, te da je teret koji nose sa sobom jako težak, istakavši kako nisu samo “krpice” i cipelice ono što ih krasi.

-Željana je dala veliki doprinos mojoj karijeri koja je tada bila na vrhuncu. Naš prekid je isključivo naša stvar. Ostalo je prijateljstvo i međusobno poštovanje a najvažnije naš Duje koji je uvijek bio u prvom planu i njoj i meni. I dan danas smo u dobrim odnosima. Bila je i u Americi na “HOF” ceremoniji. Inače, obje moje žene su rođene 7. jula, pa recite da ne znam gađati- napisao je Rađa. 

Dino je u svojoj karijeri nastupao za brojne klubove poput Jugoplastike iz Splita, Virtusa, Boston Celtica, Panathinaikosa, Zadra, Olympiacosa, Cibone, da bi karijeru završio u rodnom Splitu. 

Zeljana. Ko nezna to mi je bivsa zena. U ciloj ovoj prici ima i ona svoju ulogu. Od juniorskih dana se znamo. U ono…

Gepostet von Dino Rađa official am Mittwoch, 10. Oktober 2018

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti