Princeova porodica se pobunila: Ne dopuštamo više da se koristi njegova muzika na Trumpovim skupovima

Piše: Redakcija

Tim američkog predsjednika navodno je u više navrata na skupovima puštao Princeovu najveću uspješnicu, Purple Rain.

Prince je još jedan na dugačkom spisku umjetnika čiji su nasljednici, ili oni sami, zatražili od Trumpa da ne koristi njihovu muziku na svojim skupovima. Većina je to zatražila još tokom predsjedničke kampanje 2016. godine.

View this post on Instagram

1

A post shared by PRINCESTAGRAM (@prnlegacy) on

Rolling Stonesi, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith i Queen, kao i nasljednici Georgea Harrisona, osudili su korištenje svojih djela na okupljanjima republikanaca.

Porodica pokojnog Luciana Pavarottija, jednog od najvećih modernih tenora, kritizirali su korištenje snimke “Nessun Dorma”, slavne arije iz Puccinijevog “Turandota”.

Američki dužnosnici mogu dobiti licence kod tvrtki za zaštitu autorskih prava koje za to traže eksplicitno dopuštenje pjevača.

Mick Jagger, pjevač Rolling Stonesa, rekao je kako su uprskos njegovim zahtjevima organizatori Trumpovih skupova “puštali šta su htjeli”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti