Facebook uvodi novu aplikaciju koja će omogućiti brisanje poruka

Piše: Redakcija

Kompanija Facebook prije nekoliko dana počela je sa testiranjem opcije “unsend” za aplikaciju Messenger, koja omogućava korisniku da izbriše poslatu poruku, kako bi ona u potpunosti bila uklonjena iz chata. Iz Facebooka su najavili da se ova izmjena odnosi samo na korisnike koji žele trajno obrisati poruku poslatu drugom korisniku, nakon čega ona postaje trajno uklonjena. Sa druge strane, korisnik koji je dobio tu poruku, i dalje će moći da je vidi u svom “chat” prozoru.

Iz kompanije su još u aprilu najavili kako planiraju uvođenje opcije “unsend” za sve korisnike, no datum kada će nova izmjena biti dostupna korisnicima, još nije objavljen. Nova opcija trenutno prolazi testni period, a ukoliko se njena primjena pokaže efikasnom, Facebook će učiniti dostupnom svim korisnicima. Opcija “unsend” bit će dostupna samo određeno vrijeme nakon što korisnici pošalju poruku.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti