Pjevačicu Avril Lavigne bolest prikovala za krevet

Piše: Redakcija

Nekad omiljena pjevačica tinedžerima Avril, nakon što je dvije godine provela zakovana za krevet zbog bolesti, ponovo se vraća na muzičku scenu. 34-godišnja pjevačica prvim singlom koji je objavila nakon četiri godine, „Head Above Water“, odlučila je progovoriti o vlastitoj borbi. Zaražena je virusom koji prenose krpelji tj. riječ je o lajmskoj bolesti.

Pjevačica se počela loše osjećati 2014., bila je iscrpljena i preumorna, a nije joj bili jasno zašto. Zahvaljujući prijateljici koja je također bolovala lajamsku bolest, Yolandi Hadid, počela je sumnjati o čemu se radi. Nakon službene dijagnoze koju joj je rekao doktor počelo je teško razdoblje u njenom životu.

 – Bila sam u krevetu dvije godine. Bolest prenosi krpelj koji je zaražen spiralnom bakterijom i morala sam uzimati nekoliko različitih antibiotika istovremeno koji polako ubijaju tu bakteriju. Suočila sam s time da umirem, prihvatila sam to – otkrila je Avril i dodala da se osjećala kao zatvorenica u vlastitom tijelu.

 -U nekim trenutcima osjećala sam se kao da tonem, da se utapam i morala sam se boriti za zrak. Doslovno sam teško disala – izjavila je Avril u intervjuu za Billboard Avril.

Nakon dugo vremena, kada joj se stanje počelo popravljati, odlučila je da joj taj period bude inspiracija. Izbivanje sa scene uzrokovano je osim lošeg fizičkog i lošim psihičkim stanjem, što nije ni iznenađujuće, jer je ovo njeno prvo izostajanje sa scene otkako je napunila 15. godina. Povratkom na scenu Avril je promjenila imidž, svoj rokerski stil zamjenila je nešto profinjenijim.

View this post on Instagram

💜@billboard

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Avril iza sebe ima dva propala braka, ali nikad se nije žalila na bivše supruge, te ih opisuje kao dobre kanadske momke. Čak je na posljednjem singlu sarađivala s jednim od njih, Chadom Kroegerom koji je frontmen grupe „Nikelbeck“, a on je i producirao pjesmu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti