Zvezdana Stojaković: Trudnoća mi je bila najljepši rođendanski poklon

Piše: Redakcija

Da nije malog stomačića koji se jedva nazire ispod njene bijele haljinice, teško biste primijetili da je voditeljica jutarnjeg programa “UzBuđenje” i emisije “Sevdah” na Face TV-u, već nekoliko mjeseci u drugom stanju. Zvezdana je, naime, zakoračila u šesti mjesec i, iako se udebljala punih 10 kilograma, izgleda bolje nego ikada. Početkom novembra ona i njen suprug Boris prvi put će postati roditelji. Zabavljali su se 10 godina, a prošle godine u septembru su svoju vezu i ozakonili. Beba, kaže buduća mama, dolazi u pravo vrijeme.

– Javili su mi se majčinski instinkti i željeli smo bebu. Kad sam se vratila s puta iz Zagreba, bio je februar, tačno sam znala da sam ostala u drugom stanju. A, to se potvrdilo na moj rođendan, tako da mi je to bio najljepši poklon. Stvarno sam bila uzbuđena, mada me pomalo bilo i strah, tako da smo prva tri mjeseca trudnoću skrivali od svih. Čak ni tati nisam htjela reći, jer to on ne bi mogao zadržati za sebe.

Moram priznati da sam imala mučnine i najteže su mi padale u jutarnjem programu. Kad sam ušla u četvrti mjesec, svi su primijetili da sam se udebljala, pa su me pitali da, možda, nisam radila silikone kod Karabega… Onda sam na kolegiju rekla kolegama da sam u drugom stanju. Stvarno sam presretna. Mislim da je trudnoća došla u pravo vrijeme, 26 mi je godina i spremna sam – s osmijehom na licu priča Zvezdana.

Osim debljanja i blagih mučnina, nije osjetila neke veće promjene. No, postojale su neke koje, kako kaže, ni sama nije očekivala.

– Kod mene je to bilo naopako, ženama u prva tri mjeseca je muka, znoje se, ne da im se jesti, a kod mene je sve bilo suprotno. Svaki put kad mi je bila muka morala sam nešto staviti u usta i samo sam jela, tako da sam se u prva tri mjeseca udebljala već pet kilograma. I, nakon što bih nešto pojela, bilo mi je lakše. Kolege su, također, divne prema meni, svaki dan me čeka neko voće na stolu, koje mi pripreme. Srećom, ni ranije nisam imala nekih poroka, nisam pušila, pila kafu ni alkohol, tako da se ni sada ničega ne odričem.

Zahvaljujući naprednoj ultrazvučnoj tehnologiji Zvezdana je već u trećem mjesecu saznala da će postati mama dječaka. No, njoj je potpuno svejedno da li će dodatnu sreću u njihov dom donijeti djevojčica ili dječak.

– Svi smo, nekako, bili ubijeđeni da ću roditi djevojčicu. U principu, sasvim mi je svejedno, kao i Borisu. Ali, doktor Mehmedbašić nam je to saopštio na veoma duhovit način. Kazao je: “3,2 mm, mora da je na tatu”… Meni je najveća sreća bila kad sam saznala da sam trudna, a to da li je dječak ili djevojčica, nije mi bilo toliko važno. Sad sam još sretnija, jer sam jedva čekala da mi stomak poraste i da se to konačno vidi. Nerviralo me što ljudi misle da sam se udebljala i da sam prestala voditi računa o svojoj liniji. Jer oni koji me znaju, znaju koliko sam bila “ovisnik” o kalorijama. Prije trudnoće pratila sam sve što jedem i koliko kalorija unosim – priča Zvezdana i dodaje kako za svog nasljednika još nisu izabrali ime, ali imaju ih nekoliko u opciji.

– Zezamo se, koliko oboje radimo, da ćemo bebu zvati “Faca”. Nadamo se da će nam ime samo doći kada ga vidimo. Bit će kako nam nadođe. Čini mi se da smo se više pripremali za žensko ime. I da je djevojčica, zvala bi se Maša. Sada se dvoumimo između Sergeja, Petra, Lazara…

Soba za bebu bit će sva u bijelom, ali će shopping za njene prve stvari još sačekati. Do tada, bebi kupuje ponosni djed, Zvezdanin tata.

– On je uzbuđeniji od mene i već mu je kupio autosjedalicu. Bila sam u trećem mjesecu kada me nazvao i rekao šta mu je kupio, jer nije mogao da odoli – s osmijehom će Zvezdana.

Iskreno se nada da će sve proteći u najboljem redu, te da će, početkom novembra, kada dođe taj dan, bebu moći roditi prirodno. Kaže da je prirodni porođaj ni najmanje ne plaši.

– Ne plaši me, jer mogu istrpjeti bol. Možda jesam nježnica i emotivac, ali mislim da ću imati snage za prirodni porođaj. Ne sumnjam u naše stručnjake i srećna sam što će mi se dijete roditi na “Jezeru”, jer smo Boris i ja tu rođeni. Dovoljno sam fizički aktivna i mislim da neću imati nekih problema. Krećem se, nisam pasivna. Treba biti optimističan, jer kako misliš, tako će ti i biti.

Sevdah umjesto uspavanke

– Plaši me to što neću raditi. Svi se šokiraju kada to kažem, ali ja sam zaista aktivna i uživam kada radim. Radit ću do posljednjeg dana dok se ne porodim i vratit ću se, ako sve bude OK, nakon 40 dana da vodim “Sevdah”. Znači, neću ići svaki dan na posao, ali ću voditi “Sevdah”, to je samo dva sata. Moram priznati da sam toliko zavoljela sevdalinke, opuštaju me i umjesto uspavanke, moja beba će, vjerovatno, slušati “Višegrade, grade” i “Ah, što ćemo ljubav kriti”…

 [nggallery id=51]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti