Stjepan Hauser o prekidu saradnje s Lukom: Želimo se posvetiti nekim drugim stvarima

Piše: Redakcija

Dva talentirana muzičara, dva violončela i gotovo svakodnevna koncertna senzacija u dvoranama širom svijeta. Upravo ovo najbolje opisuje članove grupe „2Cellos“; Stjepana Hausera i Luku Šulića, koje i ne treba posebno predstavljati jer njihov uspjeh govori sam za sebe. Naime, pred Lukom i Stjepanom je australska i američka turneja, a ono što je Stjepan najavio da će uslijediti nakon toga razočaralo je fanove ovog dua. 

– Imali smo preko 200 letova godišnje. Život kakav smo imali proteklih osam godina je van svake pameti. Zaista smo pretjerali. Jednostavno se moramo odmaći od svega. Želimo se posvetiti nekim drugim stvarima u životu i napraviti neki zdrav odmak, te posložiti sve u glavi. Kada dođemo sebi, ako se to ikad dogodi, možemo nastaviti – rekao je Stjepan za RTL. 

Naime, on je otkrio i to da planira solo karijeru. 

– Već osam godina sviramo kao 2Cellos i izaći iz grupe je sulud potez. Sreća je pa se ja usuđujem rizikovati i izaći iz zone komfora. Ponosan sam na sebe što se toga tiče – dodao je on. 

Kako prenose hrvatski mediji, Luka ima u planu da se posveti porodičnom životu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti