Kraljica je neutješna: Smrt u Kensingtonskoj palači

Piše: Redakcija

 

Nikada nije bila tajna da je kraljica Elizabetha ljubitelj pasa, naročito pasmine velški korgi. U ovu pasminu zaljubila se kao djevojčica, a u toku svojih 89 godina života imala je više od 30 pasa, koji su imali i svoje potomke. Svi su potekli od njenog prvog ljubimca Dookieja. Do aprila ove godine na njenom imanju živjela su dva korgija, ali tada je kraljica ostala bez svog najdražeg psa, kujice Willow.  Tuga za ovim psom je dotukla, jer je bila posljednja poveznica s njenim roditeljima i tradicijom još iz njenog djetinjstva. Nakon smrti kujice Willow odlučila je da više neće uzgajati ovu pasminu jer ne želi ostaviti niti jedno šetene poslije svoje smrti.

Rezultat slika za kensingtonska palača elizabetha i psi korgiji

Sada je kraljica još više skrhana jer joj je preminuo i posljednji pas kojeg je imala, a to je pas po imenu Whisper. Bio je star 12 godina, a kraljica ga je usvojila 2016., nakon što je preminuo njegov vlasnik. Kraljica je bila vezana za ovog psa, kako kaže izvor blizak porodici, jer ju je pratio u stopu gdje god bi krenula.

Rezultat slika za kraljica elizabetha i korgi

Rezultat slika za kraljica elizabetha i korgi

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti