Glumac Geoffrey Rush optužen da je uznemiravao kolegicu tokom predstave

Piše: Redakcija

Glumica Eryn Jean Norvill optužila je svog kolegu Geoffreya Rusha da ju je seksualno napastvovao tokom pozorišne predstave “Kralj Lir” u kojoj su zajedno igrali. Naime, suđenje je počelo nakon što je Rush pokrenuo tužbu za klevetu protiv britanskog lista “Daily Telegraph” koji je u novembru prošle godine objavio članak u kojem optužuje glumca za neprikladno ponašanje prema koleginici Norvill tokom predstave “Kralj Lir”. Nakon što se podigla bura u medijima, Eryn je na sudu svjedočila kako ju je Rush tokom jedne scene namjerno dodirivao i pritiskao po grudima, za vrijeme koje je ona glumila mrtvu djevojku, te kako kaže, nije mogla reagovati. Geoffrey je odbacio sve optužbe na njegov račun istakavši da su ga mediji predstavili kako perverznjaka čime mu je narušen ugled.

Suđenje je bilo jako burno, a Norvill je iznijela detalje koji su se dogodili tokom predstave, rekavši da ju je Rush u nekoliko navrata dodirivao po vratu i grudima, zbog čega je pred sudom izjavila kako ništa od toga nije bilo slučajno. Rush se branio pred sudom govoreći da nikada tokom karijere nije imao problema na sceni i da ga je sve ovo pogodilo. Rush je bio jako emotivan tokom svjedočenja govoreći da je u sceni u kojoj Norvill umire zamišljao da je ona njegova kćerka iz stvarnog života koju je udario autobus u ulici gdje su živjeli, te da ga je ta scena podsjetila na nesretni trenutak iz njegove prošlosti. 

Geoffrey je publici ostao upamćen po liku gusara Barbossae u kultnom filmu “Pirates of the Caribbean”, a dobio je i Oskara za ulogu u filmu “Shine” iz 1996. godine. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti