Laura Kim i Fernando Garcia otkrivaju kakva je ustvari Doria Ragland

Piše: Redakcija

 

Majka vojvotkinje Meghan Markle, Doria Ragland, iza sebe ima nekoliko kraljevskih angažmana uz kćerku i zeta princa Harryja. Jedno od najvažnijih za nju je bilo kraljevsko vjenčanje njene kćeri, za koju je odabrala kreaciju brenda Oscar de la Renta.

Javnost nije imala priliku upoznati majku vojvotkinje Meghan sve do nekoliko mjeseci prije vjenčanja. Tada se saznalo da Doria radi kao socijalna radnica i instruktorica joge u jednoj klinici u Los Angelesu, da je rastavljena od Thomasa i da sve do danas nije u dobrim odnosima s njim. Doria je svojom simpatičnošću i osmjehom već na prvu osvojila javnost, a posebno na dan kćerkinog vjenčanja. Zablistala je u elegantnoj haljini-kaputu boje pistacija za koju je zaslužan dizajnerski dvojac Laura Kim i Fernando Garcia.

Upravo ovaj dvojac je otkrio kakva je uistinu Meghanina majka. Oni stvaraju bajkovite haljine za mnoge poznate dame a od nedavno rade i za britanski dvor. Nakon što su Kim i Garcia primili mail s dvora, u kojem su poslali zahtjev za haljinom majke buduće vojvotkinje, spakovali su kofere i otišli u Los Angeles kako bi se našli sa istom.

– Probe haljina bile su toliko ugodne i zabavne. Doria bi uvijek dolazila sa zdravim grickalicama, nije tu bilo kolača, ali sve su bile jako ukusne. Baš je draga i slatka – kaže Fernando Garcia, dok je njegova partnerica dodala kako je prije završetka kreacije imali veliki pritisak od strane palače.

Kazali su da su zahtjevi bili izazovni i da su se morali poštovati određeni rokovi, ali da im se to na karju isplatilo. Cijeli svijet je vidio njihove kreacije i pisao o njima, a posao ove dizajnerske kompanije naglo je porastao. Sarađivanje s kraljevskom porodicom se nastavilo i nakon vjenčanja. Haljine ovog brenda nosila je i sama Meghan nekoliko puta, a posljednju je nosila na Australskoj turneji, tačnije na dodjeli geografskih nagrada u Sydneyju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti