Blizanci vladaju! Šta nam to znači?

Piše: Redakcija

 Ovan

Posao: Nerado mijenjate navike kada je riječ o poslu, ali ovog puta bit ćete primorani na takav potez. Očekujete realizaciju jednog posla koji bi vam donio veliki prihod, ali doći će do izvjesnog zastoja i velika je vjerovatnoća da će biti odgođen do sljedećeg mjeseca. Postoje poslovi koji će vam biti aktuelniji, a na koje niste računali. Taj projekt vam može donijeti određenu popularnost ili izvjesno priznanje među kolegama, ali baš zbog toga otvara se određeno polje neprijatelja, pa bi bilo dobro da povedete računa kako se postavljate. Vaš vladar Mars kreće direktno i vi ćete poslije 18. maja zauzeti siguran pravac u poslovnom planu. U ovom periodu očekuje vas službeno putovanje u inozemstvo.

Ljubav: Ukoliko niste našli partnera, ne budite razočarani, vjerovatno nije bilo kvalitetnih emocija kakve vi očekujete. Od onih ste osoba koje se ne prepuštaju emocijama tako lako, za to vam je potrebno vrijeme. Ovnovima koji su bili u vezi, a u međuvremenu je došlo do nesuglasica, položaj planeta ne ukazuje na nastavak veze, odnosno braka. Ukoliko ste uspjeli da popravite odnos s partnerom, nemojte se previše opuštati, nastavite da unapređujete vezu, jer ćete i tokom ovog mjeseca biti na nekoj vrsti ispita.

Tokom narednog perioda većina predstavnika ovog znaka bavit će se preispitivanjem veze i analiziranjem partnerovih osjećanja. Nije isključeno da ćete napraviti neku ljubomornu scenu samo da provjerite koliko je partneru stalo do vas. Ako ste mladi ili slobodni, očekuju vas brojni susreti i ljubavne avanture u kojima ćete itekako uživati. U ovom periodu mogu vam se udvarati i mlađi, i stariji, i bivši partneri. Ukoliko imate stalnog partnera, prijat će vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmijeh zadovoljstva na licu voljene osobe.

Zdravlje: Više pažnje posvetite zubima, redovno kontrolirajte pritisak i ojačajte imunitet.

 Bik

Posao: Veći dio narednog perioda bit će povoljan, jer će vam najzad neko vratiti novac od kojeg ste se oprostili. Ipak, povedite više računa o troškovima.

Nije vrijeme za promjenu posla, pogotovo što je poslovna saradnja s inozemstvom krajnje neizvjesna zbog nekih neriješenih pravnih stvari. Ponovite aplikaciju, ali prethodno pretražite nedostatak dokumenata. Nećete se moći osloboditi tajnih neprijatelja, ali neke ćete uspjeti natjerati da promijene i da vas više poštuju. Zbog nekih problema iz prošlosti bit ćete primorani potražiti savjet pravnih stručnjaka i javno braniti svoj stav.

Ljubav: Za većinu Bikova ovo je period koji ukazuje da ne znate na čemu ste, ali novi susreti početkom juna mogu vas pokrenuti i motivirati. Na korak ste od donošenja nove odluke koju želite saopćiti partneru. Nije vam lako ostvariti ravnotežu između glasa razuma i osjećanja, a partner negoduje i pokušava vas ubijediti u nešto drugo. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja uvijek pozitivno djeluju na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razriješiti, ali uz veliko strpljenje. Izvjesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi vas podstaći da pronađete dobro rješenje.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti sa zanimljivim osobama tokom narednog perioda poslužit će kao zamjena za neke vaše neostvarene želje. Savjet jednog prijatelja može se pokazati kao pogrešan. Ukoliko ste u vezi, očekuju vas veliki konflikti koji bi mogli dovesti i do privremenog raskida. Za one koji su u dužim vezama ili u braku, u ovom periodu planovi u vezi s porodicom i kućom bit će prioritetni.

Zdravlje: Povedite više računa o ishrani, kontrolirajte masnoće u krvi, ali i krvni pritisak.

Blizanci

Posao: S poslom niste mnogo zadovoljni, jer ste očekivali više. Još ne funkcionirate onako kako biste željeli, prije svega zbog velike presije i nervoze, a imate i utisak da stalno tapkate u mjestu. Kontakti s inozemstvom prilično su neizvjesni, jer situacija često krene u suprotnom pravcu u odnosu na ono što je dogovoreno. Zato bi bilo dobro da neke poslovne planove koji se odnose na inozemstvo privremeno odgodite i sačekate povoljnije dane.

Ukoliko zanemarite poslovanje s inozemstvom, pred vama je vrlo aktivan period na poslovnom planu. Tokom cijelog narednog perioda Merkur, vaš vladar, kretat će se vašim znakom, donoseći vam putovanja, kontakte s inozemstvom, komunikaciju sa strancima i nove poslovne mogućnosti.

Najzad ćete izaći iz jednog napetog perioda, a i finansijska situacija će se prilično stabilizirati.

Ljubav: One Blizance koji su u dužoj vezi očekuje stresan period, jer može doći do iznenadnog preokreta u odnosu s partnerom. Neraščišćeni odnosi s partnerom vas opterećuju, ili se volite ili svako ide svojim putem. Partner će često biti odsutan zbog putovanja ili poslovnih kontakata. Često imate osjećanje da ste pomalo usamljeni, što vas čini impulsivnim, ali to zasada uspješno skrivate.

Mladi i slobodni Blizanci bit će u prilici da ostvare brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu. Već duže vremena želite da se zaljubite i ostvarite vezu iz snova. Naredni period maksimalno iskoristite za susrete i društveni život i ne zapostavljajte prijatelje niti kolege. Tokom juna očekuju vas susreti s osobama s kojima se već dugo niste čuli, a ni vidjeli, i bit ćete veoma prijatno iznenađeni njihovim reakcijama. Veoma ste privlačni suprotnom spolu, prije svega zbog velikog i autentičnog šarma, pa ćete tokom ovog perioda imati minimum dvije osobe s kojima ćete flertovati.

Zdravlje: Problemi s virusnim infekcijama, mokraćnim kanalima i grlom.

Rak

Posao: U proteklom periodu trpjeli ste veliki pritisak, neizvjesnost i nagle preokrete, ali poslije 19. maja dobit ćete podršku planeta i najzad riješiti mnoge dileme, naročito uz pomoć jednog prijatelja. Velike promjene u firmi konačno idu pravcem koji vama odgovara. U kući su majstori ili vas očekuju neki radovi, jer planirate renoviranje stambenog prostora. Napetost koju je izazivao Mars ove zime svojim prisustvom u vašem domu, najzad će popustiti krajem maja, pa ćete se i vi stabilizirati.

Ljubav: Tokom maja s partnerom ćete se često sukobljavati, jer ćete skoro uvijek imati suprotno mišljenje. Ovog puta nećete biti mnogo raspoloženi za kompromise, zbog čega bi situacija mogla biti prilično napeta. Ipak, partner će se iz sve snage truditi da vas bar malo oraspoloži. Ne pokušavajte raspravljati o starim, neraščišćenim temama, jer nećete imati uspjeha.

Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da vam je stalo do harmoničnog odnosa, uzbudljive ljubavne romanse i strasne veze. Slobodne Rakove u ovom periodu očekuje tajna ili veza na daljinu. Ne plašite se ljubavi koja može da vam donese zadovoljstvo. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osjećanja. Ljubavna sreća je dostižna, samo kada se nalazite u društvu osobe koja odgovara vašem ukusu i afinitetima.

Za one u braku ovo će biti prilično napet period. Iako ćete pokušavati da spasite situaciju, partner neće biti saglasan s vašim prijedlozima. Ne trudite se da mnogo komunicirate i objelodanjujete svoja planove.

Zdravlje: Pojačana nervoza mogla bi dovesti do stomačnih i problema s varenjem, dok će ženski pripadnici znaka imati ginekoloških problema.

 Lav

Posao: Ovog mjeseca nećete biti mnogo zadovoljni poslom. Koji god posao da počnete, nailazit ćete na razne prepreke, probijat ćete dogovorene rokove, većinu projekata obavljat ćete s velikim zastojem. Ni komunikacija s kolegama neće biti najbolja. Vjerovatno ćete biti u prilici da ponovo pokušate realizirati jedan posao koji ste već nekoliko puta počinjali i odustajali, ali ovog puta imat ćete više sreće i uspješno ćete ga ostvariti. Mnogim Lavovima će se ukazati šansa za posao u inozemstvu ili rad u inozemnoj firmi. Nemojte je propustiti.

Ljubav: U ljubavi ste prilično konfuzni, a nije vam jasno šta bi trebalo promijeniti. Neke Lavove očekuju zanimljiva poznanstva, ali i neočekivana reakcija, jer osoba koju budete upoznali neće ispunjavati neka vaša očekivanja. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore kako biste opravdali svoje ponašanje i ćudljivo raspoloženje.

Imponira vam saznanje da vam mnogi upućuju radoznale poglede, ne plašite se nego slobodno odgovorite na različite izazove u skladu sa svojim statusom i afinitetima. Bit ćete raspoloženi da se družite i zabavljate s prijateljima i u takvom okruženju upoznat ćete interesantnu osobu s kojom ćete ući u vezu.

Ukoliko ste u vezi ili braku, obostrano nezadovoljstvo po pravilu najčešće se završava konfliktom. Ne trudite se da postignete kompromis, već sačekajte povoljniji trenutak, ukoliko želite da se pomirite s partnerom. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije, što će dodatno otežati odnos s partnerom.

Zdravlje: Raskorak u emocijama dovodi do neraspoloženja i pojačane nervoze. Ne dozvolite da stvari na koje ne možete utjecati utječu na vas. Moguća manja prehlada.

Djevica

Posao: Niste nezadovoljni poslom koji trenutno obavljate, ali se nikad ne zadovoljavate trenutnim. U ovom periodu bit će vam ponuđeno nekoliko novih poslova ili ćete biti u prilici da obnovite saradnju s osobama s kojima ste nekada sarađivali.
Većinu poslova tokom ovog perioda obavljat ćete od kuće, ali će biti neophodno da putujete u inozemstvo ili da se stručno usavršavate. Veliki trud će se na kraju isplatiti, a jedino što manjka jeste novac koji klizi iz ruku i sve što zaradite jednostavno ode. Zabrinuti ste zbog situacije u porodici i nekih promjena koje se događaju s roditeljima ili djecom.

Ljubav: Partner će vam biti važan tek od kraja maja. Čini vam se da partner nema dovoljno razumijevanja za vaše potrebe, što dovodi do čestih promjena vašeg raspoloženja, pa su i sukobi neminovni. Osim toga, u ovom periodu bit ćete skloni da provocirate partnera i skloni čestim izlivima ljutnje. Bitno je da se ne zalijećete u procjenama niti da provjeravate nečije emotivne namjere. Budite dovoljno strpljivi i mudri u iščekivanju raspleta, moguća je ljubavna romansa, ali tek na drugi pogled. Za neke predstavnike ovog znaka putovanje s partnerom može biti prava promjena.

Krajem perioda očekuju vas pozitivne promjene, partner će izaći u susret vašim željama, a vjerovatno ćete upoznati atraktivnu osobu koja će ispuniti vaše kriterije i očekivanja. Ukoliko ste u nekoj vrsti tajne veze, budite veoma oprezni jer se lako može objelodaniti. Oni koju su u vezi ili braku i dalje imaju problema s partnerom i trebalo bi da smanje tenziju. Pokušajte da se više okrenete partneru, da budete bliskiji i da se ne inatite.

Zdravlje: Boravite više u prirodi, udišite svjež zrak i ojačajte imunitet. U ovom periodu moguće su manje povrede, upale, infekcije i problemi s donjim stomakom. Starije Djevice trebalo bi redovno da kontroliraju pritisak.

Vaga

Posao: Tokom cijelog perioda imat ćete pojačanu energiju i motivaciju. Vaši planovi i saradnja s osobama iz inozemstva ili iz drugih gradova je u usponu.

Krajem maja očekujte veći priliv novca, ali ne budite suviše rasipni. Neke Vage mogu da očekuju nove poslovne ponude, ali ćete morati obaviti nekoliko razgovora i srediti nekakvu dokumentaciju. Vi ste možda i najlošije prošli tokom prethodnog perioda i zato sada imate razlog za slavlje, jer je pred vama mirniji poslovni period. Veliku podršku i pomoć pružit će vam rođaci i prijatelji.

Ljubav: Odnos s partnerom je već neko vrijeme poljuljan, ili vi ne vjerujete njemu ili on vama. Tokom ovog perioda bit ćete skloni aferama i možete osjetiti da vam je moral pomalo narušen. Mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo u zajedničkom preplitanju misli i osjećanja. Potrebno je da iskreno razgovarate s partnerom ili da otvoreno preispitate zajedničke planove.

U ljubavi ne bi trebalo da igrate pogrešnu ulogu, zavaravajući se da je moguće zaštititi se od emotivnog razočarenja. Pokažite partneru da uvijek postoji neki ljepši ili sretniji put do zajedničke sreće. Vjerovatno ćete sresti osobu iz prošlosti koja će vam se ponovo udvarati, ali nećete biti pretjerano zainteresirani za nju. Poželjet ćete da imate više slobode ili odnos koji vas neće opterećivati. Neke Vage, naročito muškarci, upustit će se u tajnu vezu, a nije isključena ni veza na daljinu, ili će se upoznati na nekom putovanju.

Za one predstavnike znaka koji su u braku povoljniji ljubavni period počinje krajem maja. Ukoliko ste u braku, s partnerom uživajte kad god ste zajedno. Vaši ljubavni snovi i planovi mogu se ostvariti.

Oni koji su u vezi naredni period donosi razdvojenost od partnera, zbog putovanja ili obaveza, što može dovesti do nezadovoljstva i raskida. Slobodne Vage očekuju nove ljubavi…

Zdravlje: Problemi s bakterijama u mokraći su prolazni, ali je neophodno liječenje, jer mogu dovesti do ozbiljnih problema s bubrezima. Također, obratite pažnju na kičmu, naročito lumbalni dio.

Škorpija

Posao: Malo ste se prezasitili posla kojim se sada bavite. Potrebna vam je promjena i bolja motivacija. Krajem maja detaljno analizirajte poslovnu situaciju i pokušajte da utvrdite kakve su vam šanse da nešto promijenite na ovom polju. Za one koji nisu riješili poslovnu situaciju postoji mogućnost da s vama kontaktira poslodavac kod koga ste nekada radili ili sarađivali u kontaktu, pa će vam se pružiti prilika za novi posao.

Ova godina vam je naklonjenija za stvaranje novca i potrudite se da je maksimalno iskoristite. Pravni dokumenti neka ostanu još neko vrijeme u ladici.

Ljubav: Slobodni predstavnici znaka imat će pojačanu potrebu da se upuste u neku novu vezu. Ali, prije nego što to pokušate dobro preispitajte da li i druga strana želi to isto. Djelujete vrlo privlačno i inspirirani ste za novu emotivnu ulogu, ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Novi događaji unijet će izvjestan nemir u vaš porodični ili ljubavni život. Pod utjecajem snažnih emocija često mijenjate ne samo raspoloženje nego i odluke.

Iako niste previše komunikativni s neznancima, ovog puta će vam jedna takva osoba privući pažnju. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomjerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterije vrijednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu. Ne preskačite stepenice kada je riječ o emocijama. Nove ljubavi očekuju vas od 7. juna.

Zdravlje: Mogući su problemi sa zubima, manja prehlada, nezadovoljstvo i pojačana nervoza.

Strijelac

Posao: Sada je pravi trenutak da tražite napredovanje. Ali, izvjesne poslovne ugovore ostavite za naredni period, ukoliko je saradnja na duže. Idealan period za povoljno rješavanje starih i spornih ugovora je poslije 2. juna.

Također, može vam biti saopćeno da ćete promijeniti mjesto na kojem trenutno radite, ali u okviru istog posla. Ne plašite se jer nije ništa negativno, jedino što novac nikako ne dolazi. Možda ćete imati priliku da obnovite izvjesnu saradnju ili da opet radite na novom projektu.

Ljubav: U vašem ljubavnom životu neprekidno se smjenjuju topli i hladni talasi. Naglašene strasti i burni izlivi emocija mogu djelovati intrigantno na vaš odnos s partnerom. Najvažnije je da svoje emocije, strasti i impulse podvodite pod zajednička zadovoljstva. Pokušajte da ne budete previše provokativni jer partner sigurno zaslužuje dodatnu pažnju i naklonost.

Za predstavnike ovog znaka koji su bili u vezama, a koje su poljuljane od početka godine, ovo je period tokom kojeg bi trebalo sve da se raščisti i normalizira, i to onako kako vi to želite. Ne libite se da postavite uslove partneru čak i ukoliko ih ne prihvata. Mnogo ste trpjeli i čekali na ovaj trenutak. Jedino ne trošite previše riječi, jer nije vrijedno vašeg zalaganja. Nove ljubavne veze nisu na pomolu, pa je pametnije da se usredsredite na posao. Oni koji su u dužim vezama ili u braku mogu očekivati povremene nesuglasice i konflikte u vezi s finansijama.

Zdravlje: Zbog posla ste previše iscrpljeni, nervno napeti i nervozno reagirate na sve što vam se kaže. Mogući su problemi s ishranom i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom juna konzumirat ćete veliku količinu hrane, što će ubrzo dovesti do problema s povećanim holesterolom, trigliceridima i krvnim pritiskom.

Jarac

Posao: Ide korak po korak, ali ne onako kako i očekujete. Svakako bolji priliv novca će vas motivirati i inicirati. Saradnja s kolegama konačno poprima jedan normalniji tok, te možete uletjeti i u neku novu saradnju. Komunikacija s pojedincima ostaje i dalje nepopravljiva. Bit ćete pomalo inertni i nervozniji, ali više iz razloga što vam manjka novca da završite izvjesne poslove. Možete odahnuti poslije 28. maja, kada je riječ o poslu. Međutim, mnogim Jarčevima može se desiti otkaz ili potpuna promjena radnog mesta ili firme, ne plašite se, jer ili će se stvar vratiti na staro ili će se riješiti na drugi način.

Ljubav: Trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Prija vam emotivna nota ili sentimentalnost koju vaš partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja. Vješto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osjećanju koje u vama budi bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namjere ili prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste počeli neku tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promjene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate ljubavnu sreću kao i osobu do koje vam je stalo.

Izvjesna razlika, kako na socijalnom tako i na ekonomskom nivou, može utjecati na vašu vezu ili brak. Ukoliko ste u zajednici, možda je i bolje da ostane zasad tako. Za one koji su u braku ovaj period je poprilično napet i donosi velika preispitivanja.

Zdravlje: Vodite računa o povredama oštrim predmetima, ne budite brzopleti. Također, moguće su i glavobolje.

Vodolija

Posao: Povoljni aspekti početkom juna donijet će vam satisfakciju i rješavanje novčanih situacija. Verujem da vam je bilo teško proteklog mjeseca, mora da ste bili u velikoj panici i haosu kada su novac i organizacija posla u pitanju, ali konačno se možete nadati boljem. Nazire se rješenje problema i mnoge stvari koje ste čekali upravo stižu krajem ovog mjeseca. Poslušajte savjet – vrijeme je da skrešete troškove, saberete budžet i odreknete se nekih stvari koje su višak, luksuz i teret, bit će vam lakše.

Ljubav: Ne bi se moglo reći da vam ovaj period ide u prilog, ali poslije 6. juna ćete biti u boljem raspoloženju i više aktivni na emotivnom planu. Upoznat ćete osobu putem medija ili prijateljskih kontakata i ostvariti prijatnu komunikaciju. Iskoristite vrijeme za izgradnju veze, jer polovinom mjeseca će iskrsnuti problem koji može ukazati i na razdvajanje. Ili ste se razumjeli ili ne!

Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osjećanjem bliskosti, povjerenja ili emotivne naklonosti. Osjećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rješenje. Imate utisak da voljena osoba vješto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namjere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nježnost ili pažnja, predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme. Druga polovina mjeseca je mnogo perspektivnija. Izlazit ćete i družiti se, a ako vam posao dozvoljava da putujete, možete očekivati da ćete i na tim destinacijama privlačiti pažnju suprotnog spola.

Zdravlje: Ugroženo zdravlje, posebno disajni putevi, problemi s cirkulacijom nogu.

Ribe

Posao: U ovo vrijeme se budite iz zimskog sna i pokušavate sagledati poslovne opcije s novog aspekta. Sada nije trenutak za akciju, ali je, ipak, povoljan da se pokrenete ka svojim ciljevima. Pregovori i dogovori odranije mogu biti ponovo aktuelni, što bi tebalo da iskoristite. Ukoliko morate završiti neka pravna pitanja, početak juna vam je povoljniji. Obratite pažnju samo na novac i nemojte ga trošiti na lažne prijatelje ili davati onima koji ne mogu da vrate dugove.

Ljubav: Vama zaista ovaj period ide u prilog kada je riječ o tajnim i slobodnim odnosima. Prethodnih mjeseci ste bili pod tenzijom i neodlučni šta da radite, ali sada ste odlučniji i bit ćete odlučniji da razriješite ovu dilemu. Ne vezujte se za ono što je bilo. Vrijeme je za drugačije ljubavi. Ako ste u vezi, povedite računa o vašem odnosu i ne prenagljujte previše u donošenju odluka, iako to nije u vašoj prirodi.

Stalo vam je da unaprijedite ljubavni ili intimni život. Ukoliko postoji dobra prilika, nju ne bi trebalo propustiti, prihvatite novu ljubavnu romansu i emotivni izazov. Vaše nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom vas je podstaklo da krenete u ofanzivu, što inače nije u vašoj prirodi. Nakupilo vam se svega i željni ste da znate na čemu ste u toj vezi. Ako partner nešto ne preduzme, riješeni ste da zauzmete drugačiji stav. Neki će biti u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili flert, u želji da se osjete voljenim. Ako ste mladi ili slobodni, budite zavodljivi i osvajajte, ali umjereno. Potrudite se da ispoštujete nečije emotivne potrebe i osjećanja.

Zdravlje: Osim povremene glavobolje i nervoze, niste ugroženi. Žene bi trebalo da obrate pažnju na hormonalne promjene i PMS.

Pročitajte još