Victoria’s Secret: Rigorozan sistem ishrane koji manekenke moraju poštovati

Piše: Redakcija

Godinama je već poznato da modeli Vicotria’s Secreta izgledaju savršeno, a kao glavi razlog njihove savršene linije pripisuje se rigoroznom sistemu ishrane koji svaka od ovih djevojaka mora poštovati. Naime, svakog decembra, održava se spektakularna revija Vicotria’s Secreta na kojoj se pojavljuju sve manekenke ove prestižne modne kuće. Jedan od poznatijih modela, Taylor Hill nedavno je govorila o posebnom režimu ishrane koga se moraju pridržavati sve djevojke kako bi tokom posebne godišnje revije izgledale besprijekorno. Taylor je u jednom intervjuu izjavila da je manekenkama striktno zabranjeno konzumiranje mliječnih proizvoda kao i ostalih namirnica koje sadrže gluten.

-Nema sira, nema mlijeka, a ono što mi najteže pada su nedjelje bez pice i makarona sa sirom, koje prosto obožavam- izjavila je Taylor. 

Iako su mjesec dana primorane odreći se omiljenih proizvoda, Hill naglašava kako postoji i dobra strana te odluke, budući da nakon par sedmica bez mliječnih proizvoda, koža postaje sjajnija i ljepša, a organizam doživi potpunu transformaciju. Ona navodi kako se njihova ishrana sastoji od zdravih proteina, uz napomenu da je poželjno konzumirati što više ribe i piletine, a iako se smatraju štetnim zbog holesterola, jaja su poželjna na meniju. Dozvoljen je maksimalni unos oko 1300 kalorija, dok su strogo zabranjeni šećer i alkohol. Iako se smatra zdravim, zabranjeno im je konzumiranje većine voćnih proizvoda sem bobičastog i koštičavog voća.

https://www.instagram.com/p/Bn3pmnZlza8/?taken-by=victoriassecret

Taylor je takođe dodala kako su obavezni svakodnevni treninzi, a jutarnji trening počinju na prazan stomak. Voda i kafa su dozvoljeni u ishrani, dok se manekenke moraju odreći voćnih sokova i nekih čajeva. Posljednji obrok ne smije biti nakon 18 časova, a preporučeno im je da taj obrok bude u vidu proteinskog šejka, nakon  čega smiju piti samo vodu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti