Alec Baldwin opovrgnuo optužbe za fizički napad

Piše: Redakcija

Holivudski glumac, Alec Baldwin, priveden je u policijsku stanicu u New Yorku zbog fizičkog napada na muškarca, a sve zbog parking mjesta. Glumac je dao i službenu izjavu na svom Tweeter profilu te opovrgnuo navode koje su prenijeli mediji. Žrtva napada je zbog boli ipak prevezen u bolnicu Lenox Hill. Glumac je optužen za fizički napad bez predoumišljaja i uznemiravanje pa će se morati pojaviti i na sudu 26. novembra.

https://www.youtube.com/watch?v=ctFNdAISEhQ

– Normalno ne bih komentarisao nešto toliko loše preneseno kao što je ova priča, ali tvrdnja da sam nekoga napao zbog parkirnog mjesta nije istina. Želio sam to javno reći. Razumijem kako je postalo popularno pokušati prilijepiti koliko god je moguće optužbi i kleveta na javne osobe zbog klikanosti. Srećom, koliko god bile zabavne, tvrdnje to ih ne čini istinitima – rekao je Alec Baldwin na svom Twitteru.

Američki predsjednik Donald Trump, kojeg Alec često glumi u emisiji „Saturday Night Live“, na pitanje novinara šta misli o ovom događaju, Trump je odgovorio da mu želi sreću.

Ukoliko niste do sada pročitali šta zbog čega je uhapšen Alec Baldvin to možete pročitati ovdje.

Pročitajte još