Rihanna poručila Trumpu da prestane koristiti njenu muziku na svojim skupovima

Piše: Redakcija


Pjevačica Rihanna samo je jedna u nizu među brojnim muzičarima koji su se usprotivili u korištenju njihove muzike tokom političkih skupova aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trumpa. Nakon što je prije par dana poznati pjevač Pharrell Williams zatražio od Trumpa da prestane koristiti njegovu pjesmu “Happy” posebno iz razloga jer je na dan Trumpovog skupa na kojem se čula Pharrellova pjesma došlo do strašnog masakra u jednoj sinagogi u Pittsburghu. Rihanna je na svom Twitter nalogu prokomentarisala status urednika “Washington Posta”, Philipa Ruckera koji je napisao kako je Trump nastavio s praksom korištenja muzike popularnih izvođača na svojim političkim skupovima.

-Ne još dugo. Ja i moj narod nikada nismo bili na jednom od ovih tragičnih skupova, hvala na podršci Filipe- napisala je Rihanna, pridruživši se tako Pharrellu Williamsu, Neilu Youngu, Adele, te bendovima “Rolling Stones”, “Queen” i “R.E.M” koji su prethodno, takođe zabranili da se njihova muzika emituje na skupovima Donalda Trumpa.

Rihanna je nakon toga, putem svog Instagrama pozvala svoje pratioce da podrže Andrewa Guilluma, kandidata Demokratske partije na izborima koji se danas održavaju u SAD.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti