Američke zvijezde masovno izašle na izbore: Palača ne želi otkriti da li je glasala i Meghan

Piše: Redakcija


Američki “Mid-term” izbori koji su održani juče pokazali su veliko interesovanje glasača koji su birali između nekoliko stotina predstavnika u Kongresu. Ono što je jako interesantno, veliku pažnju javnosti privukle su poznate ličnosti koje su uglavnom putem društvenih mreža pozivale svoje pratioce da izažu na izbore. Iako je već odavno postala član britanske kraljevske porodice, princeza Meghan Markle koja je rođena u SAD imala je pravo glasati na posljednjm izborima, no nije poznato da li je to učinila. Kensington Palace nije pružila informaciju o tomen da li je Meghan glasala na posljednjim izborima u SAD ali su svakako naglasili veliku važnost samih izbora. No, brojne holivudske zvijezde prethodnih sedmica pozivale su američke glasače da izađu na izbore pri tome dajući podršku svojim favoritima.

Jedna od najpopularnijih glumica Hollywooda Salma Hayek putem svog Instagrama pozvala je glasače da izađu na izbore istakavši veliku važnost i značaj koji oni imaju za građane SAD

-Ništa nije važno kao vaš glas. Nikada nije bilo bitnije nego sada. Posljednja šansa. Glasajte- napisala je meksička glumica na svom Instagramu.

Supruga glumca Willa Smitha, Jada, takođe je istakla veliki značaj predstojećih izbora za građane SAD. Ona je na svom čelu nosila zalijepljen stiker na kojem je stajalo “Vote”, naglasivši kako je ona svoju građansku dužnost već obavila.

https://www.instagram.com/p/BpxaXOQD3wQ/

Glumica Drew Barrymore takođe je objavila fotografiju kojom poziva svoje pratioce da glasaju. Drew nije dala previše informacija, ali je njena poruka sasvim jasna.

Popularni pjevač Justin Timberlake pridružio se svojim kolegama daju ći veliki značaj izborima koji su održani. On je i u svojim javnim nastupima često govorio o tome kako je jako bitno za svakog građanina zemlje da da svoj glas i time uradi najbolje za sebe i svoju zemlju.

-Posljednji je vikenda da izađete i učestvujete. Učinite to u utorak.- napisao je na svom Instagramu popularni pjevač.

Američka glumica koja vodi porijeklo iz Latinske Amerike takođe je aktivno učestvovala u promociji “Mid-term” izbora, objavivši više video materijala kojima poziva građane na izbore.

-Stvaramo historiju ovdje na Floridi. Latinska zajednica za dobrobit zemlje- napisala je Eva ispod videa kojeg je objavila na Instagramu.

Pjevačica Pink poslala je jednu od najemotivnijih poruka povodom izbora. Ona je dala jasnu poruku istakavš da ovi izbori nisu bitni samo za nju i ljude koji glasaju, već su bitni za buduća pokoljenja kao i one čiji su životi bili cijena slobode i demokratije.

-Zato što niko nikada neće uzeti moj glas. Glasala sam. Zato što rade za nas. Glasala sam. Zato što poštujem one koji su se borili i umrli za naša prava. Glasala sam. Zato što zbog svog mišljenja morate glasati. Glasala sam. Budi glasan. Glasajte.- stoji ispod fotografije na njenom Instagram profilu.

Pročitajte još