Meghan Markle ima milione, a ne prima platu: Šta mislite koliko zarađuje otkako je u kraljevskoj porodici

Piše: Redakcija

Iza sebe ima glumačku karijeru, a ona joj je osigurala poprilično velike honorare, ali otkako je postala dio kraljevske porodice, Meghan Markle, formalno nema platu. Udajom za princa Harryja  svakodnevnica joj je postao raskošan život, skupocjena odjeća, glamurozan nakit i daleka putovanja.

Još kao tinedžerka počela je samostalno zarađivati novac, prvo je radila kao konobarica pa kao hostesa, a dok je studirala pokazala je interesovanje i za diplomatiju. Nakon svega toga ipak se odlučila za glumu, pa se potrudila da ostvari svoj san. Nakon godinu rada i truda dosla je i do Hollywooda. Prvi ozbiljan angažman joj je bio za seriju „Suits“, te tako ostvarila ozbiljne honorare.

Prije dvije godine upoznala je princa Harryja i tako ostavila po strani sve svoje snove, doselila se u London, zaručila i na kraju udala za ljubav svog života.

Prinčevi William i Harry te njihove supruge su zvanično zaposlene u palači jer rade promociju kraljevstva. Kraljica im je donijela određenu zakladu , udruženja i zadatke. To znači da je Markle u službi kraljevstva i da direktno ne prima honorar.

Njene troškove pokrivaju porezni obveznici ili ušteđevina i nasljedstvo princa Charlesa. Princ Harry također godišnje prima i dodatak od imanja koje je imala njegova pokojna majka. Zauzvrat oni moraju raditi puno radno vrijeme  za kraljevske dužnosti.  Od tog novca se naravno plaćaju stajlinzi i ostale potrepštine. Ali Meghan ima i vlastitu ušteđevinu. Iako zvanično nije više dio glumačkog seta njene scene i epizode još uvijek se naplaćuju, pa novac i njoj ide na račun.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti