Ennio Morricone: Tarantino je idiot koji ideje krade od drugih

Piše: Redakcija


Jedan od najboljih kompozitora filmske muzike Ennio Morricone ponovo je kritikovao reditelja Quentina Tarantinoa rekavši kako je reditelj brojnih filmskih ostvarenja obični prevarant koji svoje ideje krade od drugih. Kompozitor, koji je do sada radio sa Tarantinom na nekoliko njegovih filmova, rekao je da Tarantnioa ne smatra filmskim genijem, kako ga mnogi i lično oslovljavaju.

-Čovjek je kreten. Samo krade od drugih i sklapa te stvari ponovo. Nema ništa originalno u vezi sa tim. I nije čak ni reditelj. Uopšte ne može da se uporedi sa holivudskim velikanima poput Johna Hustona, Alfreda Hitchcocka ili Billyja Wildera. Oni su bili veliki. Tarantino samo kuva stare stvari- izjavio je Morricone za jedna njemački magazin.

Morricone koji se proslavio komponujući najpoznatiju filmsku muziku za western filmove “A Fistful of Dollars”, “The Good, the Bad and the Ugly”, “Once Upon a Time in the West”, “A Man with Harmonica” i mnogih drugih, sarađivao je sa Tarantinom na njegovim opstvarenjima “The Hateful Eight”, “Kill Bill”, i “Inglorious Basterds”, izjavio je da nikada više ne želi sarađivati sa Quentinom jer ga smatra neodgovornim rediteljom koji sve radi neplanski i u zadnjem trenutku.

-Govori bez razmišljanja, sve sklapa u posljednjem trenutku, nema koncept. Pozove te niotkuda i onda želi da mu se film završi za nekoliko dana. To je nemoguće. To me izluđuje, jer to nije moguće- izjavio je slavni kompozitor.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Morricone je komponovao muziku za preko 500 filmova i TV serija, a dobitnik je brojnih nagrada među kojima i Oskar za najbolju filmsku muziku i to za Tarantinov film “The Hateful Eight” iz 2015. godine. Dobitnik je “Golden Globe” nagrade za nekoliko svojih kompozicija, kao i nagrada “BAFTA”, “7 d’Or Night” te mnogih drugih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti