Michelle Obama u svojim memoarima priznala: Brak je težak

Piše: Redakcija

Jučer su objavljeni memoari nekadašnje prve dame SAD-a, Michelle Obama, u kojima je iskreno govorila o braku sa Barackom Obamom. Zajedno su 26 godina, a naizgled srećan brak je samo paravan iza kojeg se kriju brojni problemi.

U novoj emisiji kod Oprah Winfrey, Michelle je kazala da su ona i Barack išli bračnom savjetniku nakon rođenja njihovih kćerki.

– Idete jer mislite da će vam pomoći protiv druge osobe u braku. I iskreno, savjetovanje uopće nije bilo takvo. Više sam sama istražila svoju sreću i svoje pravo glasa, svoj osjećaj da sam u brak ušla kao svoja osoba i da ne mogu očekivati da će Barack biti sve što tražim, niti da on može očekivati da ću ja biti sve. Svako je sam morao stvoriti svoje sve. Shvatila sam da mi treba njegova potpora, ali da moram naći način kako da izgradim svoj život – rekla je Michelle.

Napisala je također i da nije se lahko udati za osobu koja ima karijeru jer ona guta sve ostalo, a da je to upravo slučaj i sa politikom, te da se osjećala ranjivom dok je Barack išao na putovanja.

– Morala sam se pozabaviti tim dijelovima u kojima mi je nedostajao i tugom koja je iz toga proizlazila, kako bih sve to razumjela. On nije na udaljenost gledao na isti način. On je nekoliko godina odrastao bez majke i znao je da ga majka unatoč tome voli. Ja sam uvijek ljubav željela na kratkoj distanci. Za porodičnim stolom, u zajedništvu i prisustvu. Stoga sam mu morala reći da sam ranjiva i da volimo na različite načine – dodala je.

Smatra da mnogi njen brak previše idealizuju, te da je upravo iz tih razloga odlučila progovoriti na ovu temu.

– Znam da nas ljudi gledaju kao neki cilj, ali ljudi, usporite. Brak je težak – zaključila je Obama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti