Sportašica Rachael Ostovich u teškom stanju nakon što ju je pretukao muž

Piše: Redakcija

Poznata američka sportašica Rachael Ostovich koja se već nekoliko godina aktivno takmiči u UFC-ovim borilačkim takmičenjima, brutalno je pretučena u svom domu na Havajima. Kako nezvanično saznaju američki mediji, Rachael je pretukao njen suprug Arnold Berdon koji se takođe bavi borilačkim sportom. Navodno je do svađe došlo u njihovom domu, a nakon što ju je brutalno pretukao, Brandon je ubrzo uhapšen te odveden u pritvorsku jedinicu u Honoluluu.

View this post on Instagram

❤️❤️❤️#theberdons

A post shared by Rachael Ostovich (@rachaelostovich) on

Brandon će narednih dana biti izveden pred sudiju koji će odrediti eventualnu kauciju. Ukoliko bude pušten iz zatvora, Brandonu će biti zabranjeno da se približava i kontaktira Rachael, a bit će mu uvedena zabrana prilaska i kontakta sa njihovom kćerkom. Iako je Rachael u bolnicu primljena sa teškim povrijedama glave, gdje su joj ljekari odmah konstatovali blaži potres mozga i slomljenu arkadu, članovi Arnoldove porodice negirali su da ju je poznati UFC borac pretukao, te dodaju kako će se pred sudom izjasniti da nije kriv. Ukoliko se dokaže da joj Arnold nanio povrede opasne po život, poznati borac mogao bi se suočiti sa doživotnom kaznom zatvora.

Rachael je sportsku karijeru započela kao gimnastičarka i cheerleaderica, nakon čega je počela trenirati judo u kome je osvojila nacionalno takmičenje. Nakon šampionske titule, Rachel je odlučila preći u ring i tako nastaviti porodičnu tradiciju poput svog oca i brata koji su se takođe bavili borilačkim sportovima.

View this post on Instagram

A post shared by Rachael Ostovich (@rachaelostovich) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti