LifestyleNovosti

Jennifer Aniston: Imam recept kako preboljeti razvod

Glumica Jennifer Aniston nedavno se razvela od drugog muža, glumca Justina Therouxa zbog čega je posljednjih mjeseci prošla kroz veoma buran period. Glumica je nakon razvoda bila pod velikim stresom, a svemu su dodatno “pomogli” mediji koji su konstantno izvještavali o svakom detalju njihovog braka, pa i raskida, što je dodatno povećalo pritisak na samu glumicu. Kako bi se oslobodila velikog pritiska i stresa, glumica je odlučila posjetiti psihologa koji joj je pomogao da se terapijama izbori sa teškim mislima i osjećanjima koja su je opterećivala.

-Potrebno je mnogo terapije, ali definitivno na kraju se sve izliječi i prebrod- izjavila je Aniston.

Obzirom da je ovo za Jennifer drugi razvod, situacija je utoliko bila teža, a slavna glumica ističe kako je u ovakvim trenucima najbitnije brinuti i misliti o sebi. Aniston se prije nekoliko godina razvela od glumca Brada Pitta, a period nakon toga za nju je bio jako težak budući da je njena tadašnja terapeutkinja preminula, pa je Aniston zbog toga bila još više očajna.

-To se dogodilo u ludo vrijeme, baš kada smo prolazili kroz razvod i cijelu tu situaciju. Ali, naučila sam toliko toga iz prethodne četiri godine što sam radila sa njom, da i kada je preminula, sjećam se da sam pomislila da su mi razgovori sa njom pomogli da se osjećam mirno usred svega toga- rekla je Jennifer.

Jennifer se nakon svega uspjela oporaviti i težak period ostaviti iza sebe, pa se može reći kako njeni recepti nakon razvoda mogu biti od pomoći i drugima koji prolaze kroz sličnu životnu situaciju. Glumica je trenutno angažovana na promociji novog filma “Dumplin'” u kome glumi majku koja je opsjednuta dječijim takmičenjima za ljepotu, dok njena kćerka baš i ne ispunjava potrebne kriterijume.