Tajna koja se dugo skrivala u britanskoj kraljevskoj kući

Piše: Redakcija

Svi problemi princa Harryja počeli su nakon smrti njegove majke, princeze Diane. Nakon dvadeset godina borbe napokon je smogao snage da isključi svoje emocije te da počne živjeti normalnim životom. U jednom intervjuu princ je odlučio progovoriti kako mu je bilo živjeti nakon smrti najvoljenije osobe u njegovom životu te ko mu je tada bio najveća podrška.

Izjavio je kako je moralo proći dvadeset godina da ode na strušno savjetovanje i da progovori o problemima sa kojima se nosi. Kazao je da mu je trebalo dugo vremena da prestane razmišljati o majčinoj smrti i da ga je njegov brat, princ William pokušavao nagovoriti da potraži struču pomoć.

Imao je dovoljno hrabrosti da porazgovara sa stručnjakom o svom mentalnom zdravlju. Sada shvata kako je smrt imala ozbiljan uticaj na njegov profesionalni ali i privatni život. Danas se osjeća bolje nego ikad jer je odlučio razbiti stereotipe o problemima mentalnog zdravlja, te je na taj način potaknuo ljude da na vrijeme traže stručnu pomoć.

Princ Harry ima mnogo više razloga za sreću sada, oženjen je djevojkom koju voli, a na proljeće se očekuje i prinova u kraljevskoj porodici.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti