Keith Richards: Ovo će biti posljednja turneja The Rolling Stonesa

Piše: Redakcija

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena “The Rolling Stones” uskoro će krenuti na turneju koja bi po svemu sudeći, mogla biti njihova posljednja. Čuveni gitarista Keith Richards koji je član benda od njegovog osnivanja, otkrio je medijima da je turneja “No Filter” vjerovatno i posljednja u 57 godina dugoj karijeri benda. Richards je istakao kako članovi benda već neko vrijeme ozbiljno planiraju otići u zasluženu penziju, dodavši kako još uvijek imaju dovoljno snage za energične nastupe. On je naglasio kako se na bini pred 50.000 ljudi osjeća kao kod kuće.

–Kao što Ronnie i ja umijemo često da kažemo pred svirku, idemo na binu da napokon osjetimo malo mira i tišine– rekao je Richards.

Richards je izjavio kako je zajedno sa Mickom Jaggerom napisao nekoliko pjesama u studiju koje će možda biti predstavljene u decembru, ali nije htio otkriti da li će se neke od tih pjesama naći na repertoaru za predstojeću turneju.

–Uradili smo nekoliko pjesama zajedno sa producentom Donom Wasom sa kojim smo sarađivali prethodnih godina. Sve je to bilo spontano, lijepo smo se proveli i neke lijepe stvari su proizašle iz toga– rekao je čuveni gitarista.

Informacija da slavni rockeri najavljuju posljednju turneju, rastužila je brojne fanove slavnog britanskog benda kojima će ovo biti možda i posljednja prilika da uživo čuju istinske heroje rock zvuka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti