Chanel odustao od korištenja kože egzotičnih životinja

Piše: Redakcija

Modni brend “Chanel” odlučio je postati prva modna marka koja više neće koristiti kožu krokodila i zmija u svojim kolekcijama kako bi poštovali etičke standarde.

-Odlučili smo da više ne koristimo kožu egzotičnih životinja za kreacije- saopštio je “Chanel”, nako čega su naglasili kako je danas jako teško dobiti kožu takvih životinja, a da se pri tome poštuju određena etička pravila.

Iz kompanije su poručili kako u narednom periodu žele više da se oslone na novu generaciju luksuznih proizvoda koja se zasniva na “kreativnosti, umijeću i standardu par excellence”. Iz “Chanela” su potvrdili kako su iz prodaje povukli tašne od zmijske kože, koje su koštale oko 5.500 evra.

Društva za zaštitu životinja pozdravila su njihovu odluku, naglasivši kako kampanja protiv upotrebe kože krokodila i zmije nije tako popularna kao kampanja protiv korišćenja krzna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti