Kamenčić koji žulja kraljevsku palaču: Meghan Markle je samo dobra glumica

Piše: Redakcija

Da će Meghan Markle postati uzrok drame na britanskom kraljevskom dvoru, niko se nije nadao. Nakon bajkovitog vjenčanja, toplih priča o njenom životu, djetinjstvu i porodici koja je iskorištava vojvotkinja je pokazala pravo lice.  Ipak nije toliko mila i draga kako se na početku mislilo. Prema posljednjim informacijama iz palače, Meghan napušta još jedna asistentica.

50-godišnja Australka Samantha Cohen koja je za kraljevsku porodicu radila 17 godina, nije mogla trpjeti Meghan. Vojvotkinja je trudna, pa je moguće da zbog hormona uprkos trudničkom sjaju sve više pokazuje pravo lice. Samantha, koja je prvo radila kao zamjenica glasnogovornika, pa četiri godine kasnije preuzela to mjesto i postala prva žena na poziciji glasnogovornice, čini se nije pokoran član sluga kakvu možemo vidjeti u filmovima. Kao Meghanina lična asistentica trebala joj je pomoći da se prilagodi životu u kraljevskog porodici, a po hodnicima palače zbog njene borbene naravi zvali su je „pantera Samantha”.

View this post on Instagram

@meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Ipak, onda sada odrađuje svoj otkazni rok, a otići se na proljeće čim se rodi Harryjevo i Meghanino dijete. Prije Samanthe, Meghan je napustila još jedna asistentica. Samo šest mjeseci nakon vjenčanja, Melissa Touabti dala je otkaz. Upravo tada se prvi put bajka o savršenoj princezi počela urušavati. Otkriveni su pravi razlozi otkaza te su procurili detalji o Meghaninom odnosu s Melissom.

– Njen posao je bio veoma stresan. Morala se nositi s mnogim zahtjevima vojvotkinje, zbog čega je bila pod ogromnim pritiskom. Često je plakala – otkrio je izvor za Mirror.

Poznato je da je asistentica Melissa bila talentirana za svoj posao te da je bila važan faktor kraljevskog vjenčanja.

– Međutim, jednostavno je bilo najbolje da im se putevi razvoje – dodao je isti izvor.

View this post on Instagram

❤️😍 @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Koliko je Mehgan zahtjeva žea koja misli samo na ono što ona želi, potvrdila je i njena bivša agentica Gina Nelthorpe-Cowne s kojom je blisko surađivala tokom holivudske karijere. Kada se zaručila za Harryja, prestala joj se javljati. Svaki put kada bi Gina na bilo koji način pokušavala doći do Meghan, javili bi joj se njeni advokati. Upravo Gina tvrdi da će Meghan prekinuti odnos sa svakim ko se ne složi s njom.  Meghan se zaosta ponaša kao šefica iz pakla. Također, prema svjedočenju osoblja s dvora, ona se ponaša poput diktatorice, a e-mailove sa zadacima i zahtjevima šalje im već u pet sati ujutro.

U knjizi o kraljevskoj porodici Roberta Jobsona, princ Harry je prije vjenčanja, navodno rekao osoblju da Meghan sve što poželi, mora i dobiti. Ona i živi pod staklenim zbonom te joj se svi moraju dodvoravati. Kraljevska dopisnica za medije Emily Andrews otkrila je da princ zapravo na taj način štiti Meghan. Navodno, Harryja godinama muči to što nije mogao dovoljno zaštiti svoju majku, princezu Dianu, pa je odlučio da štiti svoju suprugu.

Britanski mediji su uspjeli stupiti u kontakt s Meghaninim ocem Thomasom Markleom, , koji je potvrdio nagađanja o promjeni njenog ponašanja.

– Ne prepoznajem svoju kćerku. Meghan koju ja znam uvijek je bila slatka, draga i pristojna. Moja kćerka ponekad je zahtjevna, ali nikada nije bila nepristojna i bezobrazna – rekao je Markle za Daily Mail.

On i dalje neuspješno pokušava stupiti u kontakt s njom. Navodno joj stalno šalje pisa i pokušava je nazvati, ali Meghan ga u potpunosti ignorira.

Navodno, na Meghanino ponašanje, Harryja je još i prije vjenčanja upozorila kraljica Elizabetha te brat William koji je smatrao da američka glumica nije “dobar materijal” za suprugu.

View this post on Instagram

✨😍 @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti