Amal Clooney: Nekad sasvim obična studentica, sada borac za ljudska prava

Piše: Redakcija

Amal je uspjelo što ni jednoj njenoj prethodnici nije, odvela je pred oltar najpoželjnijeg holivudskog neženju, Georgea Clooneyja. Iako je i prije braka sa slavnim glumcem bila aktivistica te se borila za ljudska prava, smatra se, a i ona je toga svjesna, da je dobila veći angažman zahvaljujući braku s Georgeom. Prije nego što je postala supruga i majka, Amal je voljela dobre provode i stalne izlaske.

Zbog braka sa slavnim glumcem, morala se odreći nekih stvari i prilagoditi svoja pojavljivanja u javnosti. Ako je suditi po mnogobrojnim fotografijama koje se mogu naći na društvenim mrežama, kod nje nikada nije postojao loš dan. Uvijek je bila u dobrom raspoloženju i nasmijana, pa se smatra da je svojim osmijehom zavela Georgea Clooneyja. Na fotografijama se može vidjeti u društvu nepoznatih muškaraca, s kojima pozira bez imalo šminke. Upravo na njima je vidljivo da je Amal prirodna ljepotica sa zaraznim osmijehom.

Danas je proglašena jednom od najljepših žena, a i uspješna je majka, supruga, pravnica i aktivistica za ljudska prava. Ona i George ponosni su roditelji blizanaca Alexandera i Elle.

https://www.instagram.com/p/8dMPEbvgVU/

View this post on Instagram

#AmalClooney #amal #AmalAlamuddin #amalOfficial

A post shared by Amal Clooney (@amal__clooney) on

Pročitajte još