Svečana ceremonija: Dodijeljene Evropske filmske nagrade

Piše: Redakcija

Svečana dodjela evropskih Oscara održana je u modetnističkoj gradskoj operi Teatro de la Maestranza u Sevilli.

Čak šest domaćina, među kojima i španska glumačka ikona Rossy de Palma, najpoznatija rumunska glumica Anamaria Marinca te ruski i njemački glumci Ivan Shvedoff i Tom Wlaschiha, vodilo je goste kroz ceremoniju dok su se na pozornici tokom trosatnog programa pojavljivala poznata imena evropske filmske industrije: Victora Abril, Emmanuele Seigner, Chiwetel Ejiofor, slavni irski filmaš Jim Sheridan te mnogi dobitnici, među kojima i poljski redatelj Pawel Pawlikowski.

Evropska glumica godine je Joanna Kulig, glumac Marcello Fonte, a najbolji redatelj i scenarist je upravo Pawel Pawlikowski. Poznati britanski glumac Ralph Fiennes iz Seville je ponio nagradu „European Achievement in World Cinema“, koju je potpuno zaslužio svojom impresivnom karijerom globalnog sjaja.

Nagrada za životno djelo pripala je španskoj glumačkoj divi Carmen Mauri, koja u svojoj karijeri ima više od 150 televizijskih i filmskih uloga.

Pobjednik 31. Evropske filmske nagrade poljska je drama “Hladni rat” u režiji Pawela Pawlikowskog, koja je pokupila nagrade u četiri od pet glavnih kategorija.

https://www.instagram.com/p/BrbFYTMFzZB/

Dodjeli nagrada prisustvovala je i Anila Gajević vlasnica casting talent agencije “Zona” iz Sarajeva.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti